FOTO S-a lansat Alianța Național Țărănistă (ANȚ), partid național cu 15 filiale

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

O parte din vechii militanți țărăniști, din aripa  anti Pavelescu,  au lansat o nouă formațiune politică națională, Alianța Național Țărănistă (ANȚ), vineri, la Hotel Plaza din Cluj-Napoca. Și Călin Buzoianu, vechi țărănist, acționar la Opera Plaza a intrat în ANȚ.

Pe Cluj președintele este Călin Oancea, 43 de ani, căsătorit, doi copii, economist, fost candidat PNȚCD Cluj la Primărie.

Președintele ANȚ este fostul deputat Radu Ghidău, care, în perioada 1996 – 2000, a fost cel mai tânăr parlamentar. El a fost coleg cu Ion Rațiu, pentru că ambii au reprezentat PNȚCD Arad în calitate de deputați în acea perioadă. Radu Ghidău este, în prezent, avocat.

Prim-vicepreședinte este Florin Alecu Diaconu, arădean de origine, care este instructor de zbor la Romatsa București.

Noua formațiune este creștin-democrată și vrea să ducă mai departe tradiția țărănistă a lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu și Ion Rațiu. De asemenea, unii dintre liderii formațiunii se declară monarhiști.

”Vrem să oferim o alternativă reală de vot tuturor celor care cred în creștin democrație, în monarhie chiar. Toți ce care simt spiritul vechiul PNȚCD să vină la noi. Suntem de puțin timp constituțiți, suntem la început, dar creștem. Avem experiență politică. Avem temele făcute. Nu mai putem sta deoparte. Semnalele sunt bune. Vom candida la locale în multe localități, asta ne dorim. Nu susținem anticipate, pentru noi nu e bine acum. Pe Cluj nu vom desemna candidat la primărie. Ne aliem dacă considerăm că au proiecte bune și au nevoie de noi cu partidele de dreapta, exclus evident PSD, Pro România, Demos. Mergem pe principiile lui Coposu și pe proiecte clare” a spus Călin Oancea.

Radu Ghidău își dorește ANȚ ca partid parlamentar.

”Vrem să întrâm în Parlament, acesta este scopul nostru, creștin democrația merită să fie reprezentată în parlament”, a spus Ghidău.

ANȚ a participat sâmbătă la Sighet la comemorarea lui Iuliu Maniu.

1 thought on “FOTO S-a lansat Alianța Național Țărănistă (ANȚ), partid național cu 15 filiale

  1. PNT-ul a fost primul partid care a dovedit ca aia mici se cearta mai mult si mai intens decat aia mari. Au urmat apoi prm-istii, urmeaza sa le calce pe urme si usr-istii.

    Spor la cearta. Zic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *