Alexandra Oană, USR Cluj-Napoca: Apel la responsabilitate în sistemul de învățământ!

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

USR Cluj-Napoca face un apel la responsabilitate către Consiliile de Administrație ale școlilor, precum și către Directorii școlilor din județ pentru a pune în aplicare măsurile Ministerului Educației.  Alexandra Oană, candidat USR la Consiliu Local Cluj-Napoca, le-a adresat un mesaj organizațiilor din învățământ cu privire la aplicarea măsurilor de siguranță față de epidemia COVID 19 în acest domeniu. 

Respectarea normelor de prevenție și distanțarea socială sunt cele mai eficiente moduri de a ține epidemia de coronavirus sub control. Acestea sunt principiile care au stat la baza deciziei de a închide școlile. 

În aceste condiții, ne surprinde faptul că, deși elevii rămân acasă, cadrele didactice din majoritatea unităților de învățământ din Cluj trebuie să se prezinte în continuare la școală. Dacă trimitem elevii acasă, trebuie să trimitem și profesorii pentru a rămâne în linia recomandărilor oficiale. 

Ministerul Educației s-a spălat pe mâini și a lăsat decizia privitoare la programul profesorilor în seama directorilor și a consiliilor de administrație. Prin urmare, în multe școli din Cluj-Napoca și din țară, dascălii sunt obligați să fie prezenți la școală, cu toate că nu pot să pregătească lecții online pentru că infrastructura de e-learning lipsește din majoritatea școlilor din România. De asemenea, pe bună dreptate, mulți dintre ei se întreabă dacă vor trebui să recupereze orele de curs în condițiile în care în perioada asta ei sunt teoretic în activitate”  – Alexandra Oană, candidat USR la Consiliul Local Cluj-Napoca

Facem un apel către Directori și către Consiliile de Administrație să pună în aplicare măsurile recomandate de Comitetul Național de Situații Speciale de Urgență și să nu oblige dascălii să meargă la școală. Trebuie să reducem la minim riscul transmiterii virusului. 

Facem apel către Inspectoratul Județean Cluj să clarifice situația contractelor de muncă ale personalului angajat în învățământul preuniversitar. În momentul de față nu știm cum va fi încadrat personalul angajat în aceste zile de suspendare: în activitate, în concediu, în concediu medical, în carantina? 

Alături de medici, profesorii sunt una dintre categoriile cele mai expuse riscului de contagiune. Trebuie să ne asigurăm că luăm toate măsurile necesare care să ne țină pe toți în siguranță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *