PNL propune impozitarea cu până la 95% a pensiilor speciale

Politica nationala Slider

Parlamentarii PNL au depus miercuri un amendament prin care pensiile speciale să fie impozitate progresiv. În categoria impozitării nu intra pensiile militarilor şi poliţiştilor.

Liderii deputaţilor şi senatorilor PNL, Florin Roman şi Daniel Fenechiu, au depus, miercuri, un amendament la OUG 29/2020, prin care solicită impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% si pana la 95%.

În calitate de lider de grup al PNL de la Camera Deputaţilor, alături de liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu, am depus azi un amendament la OUG 29/2020, prin care solicităm impozitarea progresivă a pensiilor speciale de la 10% şi până la 95%. Este vremea solidarităţii şi a constrângerilor pentru toată lumea, inclusiv a celor care, beneficiind de pensii speciale, pot contribui la efortul financiar de care avem acum, atât de multă nevoie. (…) În categoria pensiilor speciale supuse impozitării progresive am introdus: parlamentarii şi funcţionarii parlamentari, magistraţii şi personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR, funcţionarii Curţii de Conturi, Avocatul Poporului, personalul navigant, personalul diplomatic. Nu intră în categoria impozitării progresive poliţiştii şi militarii, beneficiari ai unor pensii militare”, afirmă Roman, într-un comunicat.

Parlamentarii USR au depus și ei un proiect similar marți. Inițiativa prevede un impozit de 90% pentru toate pensiile speciale de peste 3.500 de lei şi un impozit de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 şi 3.500 de lei. De asemenea, UDMR reamintște faptul că formațiunea a depus, încă din decembrie 2019, un proiect legislativ pentru impozitarea cu 90% a tuturor pensiilor speciale care depășesc indemnizația netă a președintelui țării. 

Impozitarea pensiilor speciale cu 10% până la 95%, conform propunerii PNL:

 – 10% a pensiilor speciale între 2.001- 4.000 lei;

  – 60% a pensiilor speciale cuprinse între 4.001-7.000 lei;

  – 95% a pensiilor speciale care depăşesc cuantumul de 7.000 lei.

În categoria pensiilor speciale propuse impozitării progresive sunt:

  • parlamentarii și funcționarii parlamentari
  • magistrații și personalul auxiliar, inclusiv judecătorii CCR
  • funcționarii Curtii de conturi
  • Avocatul poporului
  • personalul diplomatic

În categoria impozitării progresive nu intră polițiștii și militarii, beneficiari ai unor pensii militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *