Emil Boc: „La Cluj nu putem menține competitivitatea orașului și calitatea vieții dacă nu gândim acum viitorul de peste 20 ani”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a avut o intervenție scurtă la Realitatea TV, în care a vorbit despre pandemia de coronavirus, efectele crizei economice generate de această pandemie, dar și despre marile proiecte de infrastructură pe care municipalitatea le va derula în parteneriat cu Guvernul.

În privința Clujului aminteați de Spitalul Regional de Urgență Cluj, îmi aduc aminte că am început această bătălie încă din 2011 pentru acest spital, când în calitate de prim-ministru am alocat terenul pentru viitorul spital de urgență, iată că suntem în 2020 și abia acum am ajuns la faza semnării contractului, dar dacă s-ar fi mișcat mai repede lucrurile și aveam banii europeni spitalele de la Craiova și de la Cluj erau gata. Mă bucur că acest guvern a luat taurul de coarne și a împins decisiv aceste proiecte pentru ca ele să fie realizate.

La Cluj nu putem menține competitivitatea orașului pe termen mediu și lung, calitatea vieții și salarii bune și bine plătite dacă nu gândim acum viitorul de peste 5-10 sau 20 ani.

De aceea în acest moment trebuie să știți că mai este o rută la fel de aglomerată în România ca București-Otopeni, intrarea în Cluj-Napoca de la Florești. Cluj – Florești are o rată de aglomerație mai mare decât București – Otopeni. Sufocarea din trafic este atât de mare încât am fost nevoiți să pornim pe de o parte în parteneriat cu Guvernul două mari proiecte de infrastructură care să ne rezolve problema.

Primul proiect este Centura Metropolitană și îi mulțumesc domnului ministru Toader că a deblocat acest proiect și l-a împins astfel încât noi să lucrăm în locul Guvernului pentru a pregăti documentația de licitația. Celălalt proiect pe care ni l-am asumat și local, dar și în parteneriat cu Guvernul este realizarea metrului la Cluj, un proiect local de 16 km de la Florești la Cluj în prima etapă și după aia de la Gilău la Cluj în a doua etapă. Respectiv trenul metropolitan de fructificare a actualului drum de cale ferate, de la Huedin la Dej„, a declarat Boc.

Despre mișcarea politică a PSD și UDMR cu autonomia Ținutului Secuiesc

„Nu știu dacă a fost o întâmplare sau nu, dar toți cetățenii acestei țări știu acest normativ, Constituția României. Președintele practic a taxat politic un act neconstituțional adoptat de o cameră a Parlamentului României, lucru inacceptabil într-un stat de dremt, membru al Uniunii Europene și NATO. Aceată constituție și de altfel și legislația europeană nu permite autonomie pe criterii etnice și un atac la adresa statului național unitar, de aceea ceea ce s-a întâmplat în Parlament nu are nimic de a face cu statul de drept, a te face că plouă reprezintă o greșeală cel puțin la fel de mare cu cea făcută de cei care au permis să se adopte tacit acea lege și trebuia taxat, explicat, iar acest lucru să nu se mai repete”, a comentat edilul municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *