S-a terminat cu „raiul șmecherilor” de pe Tarnița și Beliș! Au fost interzise ambarcațiunile cu motor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

S-a terminat cu raiul șmecherilor de pe lacurile Tarnița și Beliș, după mai bine de zece luni de la apelul a șase parlamentari din Cluj – Adrian Dohotaru, Gabriel Horia Nasra, Csoma Botond, Vasile Ilea, Mihai Goțiu și Adrian Oros,

Guvernul aprobând hotărârea pentru modificarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României.

Astfel, vor fi interzise ambarcațiunile cui motoare pe motorină sau benzină. 

Ca urmare a solicitărilor societății civile și ale parlamentarilor din județul Cluj, reprezentanți ai tuturor partidelor, am analizat problematica și am aprobat o modificare la Hotărârea Guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României, în urma căreia a fost interzisă navigația pe cele 2 lacuri, cu excepția ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și a celor propulsate cu motoare electrice.

În ceea ce privește activitatea de supraveghere şi control, aceasta se organizează de către Consiliul Judeţean Cluj, cu avizul Autorităţii Navale Române„, a anunțat ministrul transporturilor.

Astfel, după acest demers, Consiliul Județean Cluj, for condus de președintele Alin Tișe, va trebui să facă curățenie, în ciuda intereselor locale. Mulți oameni de afaceri și politicieni dețin cabane în zonă și au interese economice.

Cei care au luptat intens cu pontoanele amplasate ilegal pe Tarnița și cu proprietarii de ambarcațiuni cu motor a venit în urma apelului făcut de doi deputați clujeni, Horia Nasra și Adrian Dohotaru, iar fostul prefect, Ioan Aurel Cherecheș, alături de fostul subprefect, Alin Danci, au făcut presiuni la Administrația Bazinală Someș Tisa și la Ministerul Transporturilor.

Îi felicit pe toți care au lucrat la acest proiect. Cu toții avem un succes, dar cel mai mare succes va fi al clujenilor care se vor putea bucura de lacurile Tarnița și Beliș fără poluare, prin scoaterea de pe apă a motoarelor cu ardere internă. Vor fi permise numai motoarele electrice și ambarcațiunile cu vâsle sau vele, ceea ce va crește frumusețea locului„, a spus fostul prefect, Ioan Aurel Cherecheș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *