Prima ședință a noului Consiliul Local. Boc: „revin cu rugămintea către clujeni de a respecta măsurile de protecție”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Astăzi a avut loc prima ședință a noului Consiliul Local. În cadrul ei s-a discutat mult despre cifrele pandemiei la Cluj.

Primarul Emil Boc a făcut un apel public clujenilor să respecte măsurile anti Covid19.

„Elefantul este în oraș. Bătălia se duce în spitale, dar responsabilitatea este și a noastră. Capacitatea sistemului medical e limitată. Spitalul Clujana a intrat recent alături de spitalul de Infecțioase, Pneumoftiziologie, Recurepare ca spital Covid19. E un efort uriaș. Am vrut să asigurăm suportul necesar, fiind un spital din subordinea Primăriei. Cum se spune în popor, ne ajunge apa la gură. Dacă numărul cazurilor va crește, va crește și presiunea pe sistemul sanitar , inclusiv la Clujana. Avem și aici probleme, cazuri de infectare în rândul specialiștilor ATI și a altor reprezentanți ai sistemului medical și o lipsă de personal. Guvernul a rezolvat la nivel național ca să se accepte angajarea fără concurs a celor care și-au dat specialitatea ca să suplinim această listă. Dar este important ce facem noi în afara spitalului prin respectarea măsurilor de igienă și de purtare a măștii. Așa că revin cu rugămintea către clujeni de a respecta măsurile de protecție. Este un act de patriotism să purtăm mască și să respectăm măsurile. La cum arată acum lucrurile, nu sunt șanse de relaxare după ce trec cele 14 zile de la intrarea în scenariul roșu. Dacă se îmbunătățește cifra, putem ieși din limita lui 3 la mie și să revenim la școală și cu restaurante deschise. Depinde de cum ne vom comporta. Fac apel să renunțăm la toate lucrurile care nu sunt necesare. Nu murim dacă nu facem 2 luni zile de naștere. Sau petreceri care ne-au dus în decor”, a solicitat acesta.

Conform datelor autoritatilor, judetul Cluj are rate foarte mari de infectare la mia de locuitori. Județul Cluj are o rată de infectare de 3,7 și a ajuns pe primul loc în țară. Încă 264 de clujeni infectați cu coronavirus de ieri până astăzi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *