Emanuel Ungureanu, după incendiul din Piatra Neamţ: „Am descoperit spitale cu prize smulse din perete”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu, susține că a descoperit în timpul vizitelor neanunţate în spitale prize scoase din perete și alte probleme majore de infrastructură, scrie MEDIAFAX.

Emanuel Ungureanu a povestit la RFI, în contextul tragediei de la spitalul din Piatra Neamţ, ce a descoperit în vizitele neanunţate făcute în ultimii ani la diverse unităţi sanitare din ţară.

„În 84 de spitale din România am fost neanunţat, în timpul mandatului de deputat. Am fost scos de acolo de tot felul de manageri de spitale numiţi politic, cu Poliţia Locală, cu Poliţia Municipală, tocmai pentru că primeam sesizări de la medici, de la asistente, de la pacienţi, că nu sunt condiţii decente, e multă mizerie, sunt prize scoase, sunt probleme de infrastructură majore, saltele mizere, WC-uri care nu aveau nici măcar capac, nu era hârtie igienică, săpun lichid (…). DSP-urile acestea care acum se prefac că fac controale, inclusiv DSP Neamţ ar fi trebuit să ne vorbească despre condiţiile de acolo, cu mult timp înainte să se întâmple o asemenea tragedie„, a declarat deputatul de Cluj, potrivit Mediafax.

Vicepreşedintele Comisiei pentru Sănătate îl contrazice pe ministrul Nelu Tătaru, care a afirmat în contextul incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ că toţi suntem de vină pentru neimplicarea în rezolvarea problemelor din sistemul sanitar în ultimii 30 de ani.

„Că toţi suntem de vină, exclus! El şi cei care au avut poziţii de conducere cheie sunt vinovaţi în totalitate de ce s-a întâmplat. Cetăţenii care plătesc impozite şi taxe, eu care m-am ocupat ca asistent social ani de zile de bolnavii cronici, eu care am strâns sponsorizări pentru foarte multe spitale, am strâns bani ca să ajut statul român, timp de 19 ani, cum să fiu eu vinovat de mizeriile lor? (…) Unii dintre noi au încercat preventiv să avertizeze că toate spitalele construite după anii 1950 în România sunt bombe cu ceas. Nu toţi am fost la fel, asta este paralizant şi este o minciună extraordinară”, a precizat Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *