Radu Moisin, candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților, invitat la Clujul Politic LIVE!: „PNL și USR-PLUS ar trebui să fie aliați la guvernare”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitatul de astăzi al emisiunii online Clujul Politic LIVE!, moderată de jurnalistul Tiberiu Fărcaș, a fost consilierul local Radu Moisin, avocat de profesie și candidat al formațiunii politice PNL Cluj la Camera Deputaților.

Acesta a vorbit despre proiectele sale politice pe care le va susține dacă va fi ales parlamentar de Cluj, în special cele ancorate pe zona de justiție și sănătate.

Moisin a vorbit și despre cea mai grea perioadă a carierei sale, dar și cea mai plăcută.

„Una dintre inițiativele mele va fi obligarea primarilor de localități printr-o inițiativă legislativă să amenajeze trotuare pe drumurile naționale, pentru că acestea trebuie amenajate de statul român, nu de la bugetul local.

Un alt proiect pe care îl am va fi susținerea înființării de stații stații integrate de urgență în mediul rural, unde să fie tratate urgențele medii, fără a mai fi nevoie de prezența la spital. Avem patru în tot județul Cluj din care unul este în Mociu. Eu cred că avem nevoie de un program guvernamental pentru a extinde aceste centre de permanență la nivel național.

Pentru înființarea acestora va fi nevoie de o colaborare la nivel guvernamental, între Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății. Statul ar trebui să facă aceste proiecte și să stabilească unde e nevoie în județ de aceste centre”, a declarat Moisin la Clujul Politic LIVE!

Care a fost cel mai greu moment

„Cea mai grea perioadă pentru mine a fost când am fost primar interimar, în noiembrie 2011 – ianuarie 2012. Am avut o iarnă foarte grea atunci, au fost și protestele de stradă pentru susținerea lui Raed Arafat. Este foarte greu să conduci un municipiu, a fost și atunci, pentru că sunt multe probleme, iar așteptările locuitorilor sunt foarte mari”, a mai precizat candidatul PNL Cluj la Senat.

Cea mai plăcută amintire

„A fost în 2015 când a venit primul tramvai mov în Cluj, când m-am simțit mândru că am contribuit și eu la asta. Cele două formațiuni, PNL și USR-PLUS, ar trebui să fie aliați de guvernare, poate chiar împreună cu PMP și UDMR. Dar contează mult prezența la vot și aici i-aș asigura pe toți că votul este sigur, nu ai cum să te îmbolnăvești în secția de votare”, a declarat Radu Moisin.

PNL este un partid mare, care trebuie să guverneze această țară în pandemie, dar nu este perfect, mai facem și erori. Mă bucur că PNL Mureș a luat această decizie rapid”, a susținut avocatul clujean întrebat de scandalul de la Mureș în care un director al regiei de apă a fost demis pentru a-i face loc unui secretar de partid fără experiență, dezvăluire făcută de portarul Recorder.ro.

„Pandemia a ajuns la asemenea proporții din cauza minciunii. Dacă apărea acest virus într-o țară democratică și nu în China comunistă, unde s-a ascuns adevărul, poate că nu ajungeam la aceste cifre”, a mai susținut candidatul.

Probleme în justiție

Consumul de timp pentru a face sute de kilometri pentru un litigiu care poate dura cinci minute. Susțin ca anumite litigii să se desfășoare online.

Și cred că ar trebui mărită capacitatea operativă a DIICOT și cred că lipsește foarte mult activitatea specialiștilor tehnici”, a precizat acesta.

Moisin îi îndeamnă pe clujeni să mizeze pe echipa PNL Cluj

„Clujul s-a dezvoltat foarte mult pînă acum, dar pentru a ne menține pe primul loc și a ne compara cu alte orașe europene, avem nevoie de finalizara unor investiții majore, Centura Metropolitană, Spitalul Regional de Urgență Cluj, Trenul Metropolitan, Metroul sau Spitalul Pediatric Monobloc, toate aceste proiecte au nevoie de susținere guvernamentală și de fonduri. Echipa PNL Cluj are nevoie de sprijinul candidaților la alegerile parlamentare”, a conchis candidatul pentru un loc de deputat de Cluj.

Următorul invitat al emisiunii de luni, 30 noiembrie, va fi Sabin Sărmaș, candidatul PNL Cluj la Camera Deputaților si președintele Autorității Naționale pentru Digitalizarea României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *