Facebook-ul şi timpul liber din pandemie au asigurat succesul AUR în diaspora

Politica nationala

AUR a avut succes în diaspora, fără să aibă un mesaj specific pentru diaspora. Un român care trăieşte în Spania consideră că AUR a reuşit datorită slabei prezenţe la urne şi a timpului liber din perioada lockdownului, când românii au avut timp pentru Facebook.

Mai mult, partidul lui George Simion a reuşit tocmai în străinătate, unde nu prea a avut acţiuni, dar are susţinători.

„Sunt într-adevăr în mai multe localităţi mai mulţi adepţi. O să fie probabil cum a fost şi cu PPDD înainte. Deci vor creşte, vor creşte şi la un moment dat se vor opri”, spune Ciprian Roman, un român din Spania.

Ciprian recunoaşte că AUR a fost o surpriză în străinătate, dar spune că partidul lui Simion nu reprezintă diaspora. Acesta ai spune că „sunt 265 de mii de voturi, din ele scădem restul partidelor şi AUR nu rămâne cu mult în diaspora. Rămâne cu mult pentru că nu s-au prezentat. Dacă este să luăm ultimele alegeri la care au fost aproape un milion de români în diaspora, vedem că suntem acum la 30%.”

Ciprian trăieşte de mulţi ani în Spania şi crede ca ascensiunea AUR-ului nu poate fi pusă pe seama diasporei, ci pe slaba prezenţă la vot.

„Diaspora nu poate fi acuzată. Da, de multe ori diaspora dă semnalul. Da. Îl dăm. De ce? Pentru că suntem liberi, suntem independenţi, nu depindem absolut deloc de ce este în ţară, nu avem alte influenţe şi vom fi liberi. Vom alege întotdeauna cu sufletul”, a adăugat românul din Spania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *