Daniel Buda, europarlamentar PNL Cluj: „Tinerii fermieri de azi sunt cei care vor produce hrană pentru generațiile de mâine!”

Politica nationala Slider

În cadrul congresului Tinerilor Fermieri din UE care a avut loc astăzi, au fost premiați fermierii din statele membre la următoarele categorii: digitalizarea agriculturii, practici agricole sustenabile și prietenoase cu mediul, producție de alimente.

„În calitate de europarlamentar român și vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, mă bucur că am avut ocazia să promovez proiectul tânărului fermier român Radu Babă, membru al Asociației Aberdeen Angus, la cel mai înalt nivel și anume în Parlamentul European.

Rolul jucat de tinerii fermieri este esenţial pentru dezvoltarea sustenabilă a agriculturii.

Tocmai de aceea, acest congres organizat sub tutela PPE, are ca scop sporirea vizibilității tinerilor fermieri care au ales să perfomeze în mediul rural şi identificarea activităţilor inovative, sustenabile şi cu o orientare corectă înspre piaţă precum și oferirea unui exemplu de bune practici pentru alți tineri care doresc să investească în agricultură”, a declarat europarlamentarul clujean Daniel Buda.

Comisarul European pentru Agricultură, domnul Janusz Wojciechowski, a transmis următorul mesaj în cadrul Congresului Tinerilor Fermieri:

„Comisia Europeană este conștientă de nevoia de creșterea a numărului de fermieri și reînnoirea generațională. Este un moment crucial pentru viitoarea PAC. Este momentul să ne asigurăm că noua PAC va livra un venit echitabil pentru fermieri, cu accent pe tinerii fermieri și pe reînnoirea generațiilor. Noua PAC va trebui să ajute fermierii să atingă obiectivele Pactului Verde. Recomandăm statelor membre să ia mai multe acțiuni în sprijinirea tinerilor fermieri. Invit fermierii să colaboreze cu autoritățile naționale în elaborarea Planurilor Naționale Strategice astfel încât nevoile din teren să se regăsească în aceste planuri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *