Antreprenorul clujean Viorel Băltărețu, deputat USR-PLUS Cluj, invitat la Clujul Politic LIVE!: „E clar că România are nevoie de o reformă profundă”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul USRPLUS Cluj, Viorel Băltărețu, 46 ani, zilei de vineri, 18 decembrie, la emisiunea online Clujul Politic LIVE!.

Antreprenor clujean, Băltărețu a declarat că și-a înființat prima companie încă din timpul facultății, cu un prieten. El a vorbit despre planurile sale în calitate de deputat de Cluj și cu ce gânduri merge în Parlamentul României pentru a-i reprezenta pe clujeni în următorii 4 ani.

„Încep acest mandat cu gândul de reformă, cu gânduri de schimbare și îmi doresc foarte mult să reprezint clujenii la București și să vin înapoi cu proiecte bune pentru noi, pentru clujeni.

E clar că România are nevoie de o reformă profundă, e clar că mesajul nostru, o Românie fără hoție, a fost acceptat de către votanți, în special de către votanții noștri, dar sunt convins că și votanții PNL-ului au aceleași păreri și aceeași dorință de reformă și de schimbare a României. Îmi doresc să duc mesajul nostru în Parlament, să schimbăm legile„, a declarat Băltărețu.

Îmi doresc să îmbunătățesc sistemul de achiziții publice, astfel încât tot mai multe companii, mai mici, să poată să ajungă să lucreze cu statul și să vândă serviciile pe care ei le au către stat. Până la urmă dacă stăm să ne uităm în piața românească, cel mai mare client este statul român. Dacă privim statul român înglobând tot ce înseamnă autorități, instituții, companii de stat, sunt foarte mulți bani care sunt puși în economie de către stat. Ar trebui să facem o democratizare a acestor bani, iar toate companiile să ajungă la ei, asta înseamnă o debirocratizare. Companiile mici și mijlocii să ajungă ușor la acei bani, evident pe baza de competitivitate”, a mai precizat deputatul clujean USR-PLUS.

Despre apariția AUR pe scena politică

„Pot să spun că am rămas surprins de creșterea fulminantă a celor de la AUR. Nu am crezut că o să intre în Parlament. Nu știu cum funcționează algoritmii de la Facebook, dar eu nu am văzut nicio postare pe pagina mea de la AUR. A fost o avalanșă de comentarii pe toate postările noastre politice și postările mele de om politic. Au avut o strategie interesantă. Este un semnal de alarmă pentru noi ca politicieni și pentru noi ca țară. Trebuie să vedem de ce a apărut această formațiune și de ce a prins atâta de bine. Dacă ne uităm în esența ei are foarte multe mesaje populiste care doar atrag atenție, dar în realitate nu au nicio substanță. Chiar sunt curios ce o să se întâmple în Parlament și cum o să se activeze, a susținut Viorel Băltărețu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *