Boc: „Să mai așteptăm câteva zile pentru a vedea situația după Crăciun și Revelion, pe care o s-o cunoaștem în jurul datei de 10-14 ianuarie”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În prima ședință de Consiliu Local, primarul Emil Boc a făcut un apel la responsabilitate și a susținut că deși muncipiul Cluj-Napoca și județul se află pe un trend ascendent în ceea ce privește rata de infectare cu COVID-19, este recomandat să mai așteptăm câteva zile pentru a vedea situația după Crăciun și Revelion.

„Avem o continuă scădere a ratei de infectare pe județ și municipiu. Astăzi este de 3,89 la mie la nivelul municipiului, iar pe județ de 2,94 la mie. Cred că trebuie să așteptăm câteva zile după Anul Nou să vedem cum va arăta situația după Crăciun și Revelion, pe care o s-o cunoaștem în jurul datei de 10-14 ianuarie. Sper că au fost responsabili clujenii, iar dacă acest trend descrescător se continuă există șansele să se elimine o parte dintre restricțiile existente.

Trebuie să coborâm sub 3 la mie, astăzi suntem la 3,89 pe municipiu și în același timp să se modifice și legislația la nivel național. Deciziile care vizează deschiderea școlilor sunt luate la nivel național, anunțată de Guvernul României. Ne dorim foarte mult redeschiderea școlilor. Creșelor rămân redeschise, această decizie ne aparține nouă, comunității locale prin structurile pe care le reprezentăm.

S-a încheiat vaccinarea la Spitalul de Boli Infecțioase, cele 375 de cadre medicale au făcut vaccinul, iar de azi dimineață de la 8 a început campania pentru personalul din grupa 1 de priorități, personalul medical, socială și grupurile conexe. Sunt 19 centre unde se realizează vaccinarea personalului medical și au fost aduse 3565 de doze de vaccin pentru a răspunde primelor solicitări de la cedrele medicale și vor fi asigurate dozele suplimentare pe măsură ce va crește numărul de solicitări”, a declarat Emil Boc în prima ședință de Consiliu Local a anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *