Primarul Emil Boc a anunțat prioritățile municipiului Cluj-Napoca pentru 2021! „Va fi anul cartierelor”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În cadrul primei ședințe de Consiliu Local de astăzi, 4 ianuarie, primarul Emil Boc a prezentat în deschidere prioritățile municipiului Cluj-Napoca pentru anul 2021.

Edilul clujean s-a lăudat cu faptul că orașul de pe Someș a fost inclusă într-un nou clasament privind calitatea vieții, fiind pete orașe ca Londra sau New York.

„M-am bucurat să văd o analiză externă, care plasa Clujul în materie de calitate a vieții într-o foarte onorantă poziție mondială, care arată munca noastră și a clujenilor își arată roadele, Clujul fiind într-o postură de a fi pe același picior sau chiar mai în față decât Londra, alte orașe europene, chiar în comparație cu New York -ul, la multe capitole. E un indiciu că lucrurile pot merge și vor merge în continuare bine în orașul nostru”, a precizat primarul Emil Boc.

Iată prioritățile pentru 2021 ale Clujului:

1. Menținerea sub control a pandemiei COVID-19 și revenirea treptată la normalitate în toate domeniile. Susținerea investițiilor și a locurilor de muncă. Solidaritate și incluziune socială. Nimeni nu este uitat, nimeni nu este abandonat.

2. Clujul pe primul loc

Consolidarea avantajelor competitive ale Clujului: centru universitar, inovare, IT, industrii creative, calitatea vieții servicii medicale, bancare, alte servicii suport

3. Continuarea și prioritizarea politicilor publice legate de dimensiunea verde, nepoluantă, digitalizare, educație, sănătate, inovare, incluziune socială

4. Creșterea calității tuturor serviciilor publice oferite

5. Digitaliarea și inovare în administrația publică locală. Emiterea online a tuturor avizelor, acordurilor și autorizațiilor emise de primărie și plata online a tuturor serviciilor furnizate (acolo unde legislația permite acest lucru).

6. Accentul pe modernizarea infrastructurii și creșterea calității vieții în toate cartiere orașului

7. Absorbția fondurilor europene

8. Viziune și dezvoltare metropolitană integrată

9. Menținerea și creșterea alocărilor pentru educație prin investiții în școli, creșterea cuantumului burselor școlare, programul de autobuze speciale pentru transportul copiilor la școală sau programul „Școală după școală”

10. Sprijinirea spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca pentru achiziția de materiale și echipamente prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene și sprijinirea cu fonduri de la bugetul local a celorlalte spitale clujene

11. Menținerea tuturor facilităților la transportul public pentru elevi, studenți, pensionari. Sprijin și susținere financiară pentru ONG-uri.

12. Continuarea programelor sociale derulate de primărie

Edilul a mai anunțat și lista lucrărilor și obiectivelor de investiții care se finalizează în 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *