Emil Boc: „La Cluj-Napoca avem 407 de persoane implicate procesul de vaccinare în cele 11 centre, iar cheltuielile cu personalul ne costă 3.9 milioane de euro”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiul Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat într-o intervenție telefonică la un post local de radio că pe luni vor fi pregătite și dotate cu tot ce trebuie toate cele 11 centre de vaccinare pe care primăria le are în gestiune.

De asemenea, edilul a susținut că sunt 407 de persoane implicate în procesul de vaccinare, medici, coordonatori, asistenți, iar costurile cu personalul se ridică la 3.9 milioane de euro.

„La Cluj-Napoca sunt 11 centre de vaccinare, pregătite de primărie și două în unitățile sanitare. Ele luni vor fi funcționale pentru a putea exercita activitatea de vaccinare. Noi am lucrat la pregătirea cu dotarea, la achiziționarea a celor necesare. Costurile cele mai mari sunt legate de plata personalului. Vreau să știți că pentru 11 centre de care primăria răspunde e nevoie de 11 medici coordonatori, care răspunde practic de tot procesul de vaccinare, după care sunt medici care asistă și urmăresc tot ce se întâmplă.

Pentru asta sunt 44 de medici, care lucrează pe două schimburi. Sunt 220 de asistente medicale. Mai sunt 132 de registratori medicali, care scriu datele, verificarea planificarea în platforma și îți emit dovada de vaccinare, trimit a doua dovadă de vaccinare pe care o primește, scriu și îți iau consimțământul pentru vaccinare. Este un întreg proces de derulare în centrele acestea de vaccinare. În total sunt 407 persoane care sunt implicate. Și nu e ușor să îi găsim.

Totul costul și sumele prevăzute, calculate pe zi, timp de 6 luni, ne ridică la 18 milioane de lei, adică 3.9 milioane de euro, numai partea de personal calculată brută. Plus mai vin cheltuieli care sunt necesare pentru dotarea centrelor, adică ai nevoie 11 frigidere cu termostat, 11 paturi, scaune de vaccinare, 74 de mese, 22 de dispensere pentru dezinfectant, 6000 de litri de dezinfectant, partea care ține de consumabile, 13 calculatoare, 13 scannere sau listare printing”, a declarat Emil Boc la Napoca Live.

Primarul Boc a declarat că nu este certat cu ministrul Vlad Voiculescu și doar a discutat instituțional, el fiind președintele Asociației Municipiilor din România și a vorbit în numele tuturor primarilor, care s-au plâns că pentru bugetele locale cheltuielile legate de amenajarea centrelor de vaccinare sunt foarte mari. Edilul clujean a susținut că speră că acest lucru să se rezolve, iar anumite cheltuieli să fie decontante de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *