Mai multe centre de vaccinare anti-COVID vor fi deschise la Cluj odată cu suplimentarea dozelor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Prefectul Mircea Abrudean a declarat că, în perioada imediat următoare, în funcție de alocarea unui număr suplimentar de doze, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul județului Cluj.

Avem 12 centre comunitare funcționale, sunt 14 fluxuri active în acest moment. În perioada imediat următoare, în funcție de alocarea unui număr suplimentar de doze de la nivel național, vom crește numărul de centre. Vom deschide centre în Florești, probabil în Chinteni, în Mociu, în Huedin, în așa fel încât să fim cât mai aproape de cei care doresc să se vaccineze„, a anunțat, joi, prefectul Abrudean.

Toate cele 30 de centre de vaccinare anunțate în județul Cluj sunt pregătite, dar deschiderea lor depinde de calendarul de livrări a dozelor de vaccin.

Depindem foarte mult de calendarul de livrări pentru vaccinuri, acesta este motivul pentru care nu am putut deschide toate centrele de vaccinare pe care le avem în județ. Avem 30 de centre comunitare pregătite de autoritățile locale, care s-au implicat extrem de mult și vreau să le mulțumesc pe această cale pentru ceea ce au făcut, pentru că efortul logistic este unul considerabil, în condițiile în care își vor recupera banii de la Guvern mai târziu, au făcut eforturi din bugetul pe care-l au la dispoziție – centrele pot fi operaționalizate imediat, pe măsură ce vom avea doze suplimentare vom deschide cât mai multe, pentru ca toată lumea să aibă posibilitatea de a se vaccina, pentru că, repet, este soluția pe care specialiștii o consideră cea mai eficientă pentru înlăturarea efectelor pandemiei”, a precizat prefectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *