Rata de infectare în județul Cluj a scăzut sub 3 la mie, dar municipiul Cluj-Napoca și alte 15 localități rămân tot în SCENARIUL ROȘU!

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

La nivelul județului Cluj rata de infectare cu COVID-19 a scăzut sub 3 la mia de locuitori, însă în municipiul Cluj-Napoca și alte 15 localități rămâne tot ridicată, astfel că se va păstra scenariul roșu, iar toate restricțiile rămân în vigoare în continuare.

Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj va anunța o nouă reevaluare miercuri, 27 ianuarie, a situației epidemiologice la nivelul fiecărei localități din județ.

La nivelul localităților în care rata infectărilor cu noul coronavirus a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile va fi permisă deschiderea parțială, la 30% din capacitate, a restaurantelor, cafenelelor și a sălilor de spectacole și cinematografelor, în schimb, acolo unde incidența rămâne ridicată, acestea rămân în continuare închise.

Incidența infectărilor cu COVID-19 în Cluj-Napoca a fost marți, 26 ianuarie, de 3,72 de cazuri la mie, mult peste media înregistrată în județ – 2,79.

„În unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj, prevăzute în Anexa nr. 3 la hotărâre, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de 3/1000 de locuitori, se prelungește valabilitatea măsurilor dispuse prin Hotărârea CJSU Cluj nr . 2/13.01.2021, pe încă o perioadă de 14 zile, începând cu data de 27.01.2021 ora 00.00”, se arată în Hotărârea adoptată astăzi de CJSU Cluj.

Astfel, începând de miercuri, 27 ianuarie 2021, restaurantele și cafenelele vor putea funcționa în continuare doar la exterior.

Este permisă servirea la interior doar a clienților care sunt cazați în pensiuni și hoteluri.

De asemenea, evenimentele publice și private sunt interzise, iar sălile de spectacole sau cinema rămân închise pentru încă 14 zile. Măsurile se aplică în Cluj-Napoca și în comunele Apahida, Aghireșu, Baciu, Băișoara, Cămărașu, Feleacu, Florești, Gârbău, Iclod, Mărișel, Negreni, Petreștii de Jos, Ploscos, Poieni și Sic, unde incidența cazurilor de COVID la mia de locuitori, cumulată la 14 zile, depășeste pragul de 3.

Măsurile a căror valabilitate a fost prelungită în baza Hotărârii nr. 4 din 26.01.2021, vor fi reevaluate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj la expirarea termenului pentru care acestea au fost adoptate.

Anexa nr. 3 din Hotărârea CJSU Cluj nr. 4/26.01.2021:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *