Revolta lui Tișe. Președintele CJ Cluj amenință că își dă demisia din partid dacă PNL nu va da prefectul Clujului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Având sprijinul a peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni liberali, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, le cere socoteală premierului Florin Cîțu și liderului Ludovic Orban, după ce au cedat funcția de prefect a Clujului către UDMR.

Tișe le cere liderilor PNL să numească un liberal în funcția Prefecturii Cluj altfel își va da demisia din partid. Acesta le-a transmis și o scrisoare deschisă.

Numirea noului prefect de Cluj este inadmisibilă pentru noi ca membri ai PNL Cluj.

Spun asta în calitate de fost Prefect de Cluj, Senator și actualmente la al treilea mandat de Președinte al Consiliului Județean Cluj (din care două mandate ales prin vot direct de către cetățenii județului Cluj).

Negocierile politice nu au ținut cont de competență și profesionalism. PNL deținea postul de prefect de Cluj. Consecințele politice ale acestui gest pentru noi, ca partid politic, sunt de neimaginat aici la Cluj. Sunt anumite limite și în negocierile politice, chiar într-un Guvern de coaliție.

Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul. Politica are și ea limite peste care nu ar trebui să trecem.

Vă solicit îndreptarea acestei enorme greșeli la Guvern și numirea ca Prefect de Cluj a unei persoane competente din PNL Cluj. Acest demers al meu este susținut de un număr de peste 70 de primari, viceprimari și consilieri județeni. Numărul celor nemulțumiți de această decizie este însă infinit mult mai mare„, se arată în cererea lui Alin Tișe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *