AEP elimină ștampila de pe documente, cu o singură excepție

Politica nationala

Începând de luni, nu se va mai aplica ştampila instituţiei pe documentele emise de Autoritatea Electorală Permanentă, cu excepţia proiectelor de acte normative, scrie AGERPRES.

Potrivit unui comunicat, ordinul preşedintelui AEP în acest sens a fost emis în concordanţă cu dispoziţiile art. V alin. (21) şi alin. (22) din Ordonanţa Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative, cu modificările şi completările ulterioare, relatează Agerpres.

Conform acestor dispoziţii, persoanele juridice de drept public nu au obligaţia de a aplica ştampila pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri depuse la instituţiile sau autorităţile publice ori emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice.

De asemenea, persoanele juridice de drept public nu au obligaţia de a aplica ştampila pe documente sau orice alte înscrisuri emise în relaţia dintre acestea şi persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entităţile fără personalitate juridică.

AEP precizează că ştampila instituţiei va fi aplicată în continuare, până la data de 1 martie, doar pe corespondenţa primită şi expediată la nivelul AEP prin Poşta Militară, pe proiectele de acte normative şi, acolo unde este cazul, pe documentele contabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *