Senatorul Vasile Dâncu vede ca un „abuz de putere” demiterea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, senatorul clujean Vasile Dîncu, a afirmat duminică, la Prima TV, că ideea de schimbare a Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului ar fi „un abuz al puterii”, argumentând că Avocatul Poporului este o instituţie, şi nu un om, care „trebuie să fie de partea opoziţiei”.

„Avocatul Poporului nu este un om, este o instituţie. Avocatul Poporului trebuie să fie de partea opoziţiei, nu politic, trebuie să fie de partea opoziţiei, să monitorizeze puterea, ăsta este rolul Avocatului Poporului, ăsta este rolul unor instituţii de genul ăsta, ăsta este rolul presei de exemplu”, a susţinut liderul PSD, citat de Psnews.ro

Dîncu a mai declarat că PSD nu susţine schimbarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului şi consideră că inclusiv instituţiile europene ar trebui să intervină în acest caz.

„Eu o cunosc pe doamna Renate Weber de peste 20 de ani. A fost mereu un stâlp al societăţii civile, a criticat mereu PSD-ul şi toate abuzurile sau non-abuzurile pe care le-a făcut. Aveam întotdeauna senzaţia că doamna Weber, ca orientare politică, este un om de dreapta. Nu este nicio problemă cu asta. Este, însă, un om care-şi asumă corect funcţia pe care o are, după părerea mea. Nu este deloc PSD-istă şi cred că merită să facă asta […]. Şi nu susţinem în niciun caz [schimbarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului – n.r.], credem că şi instituţiile europene ar trebui să reacţioneze în acest mod, pentru că este un abuz al puterii„, a adăugat liderul social-democrat.

Declaraţiile lui Vasile Dîncu vin în contextul în care, marţi, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat într-o conferinţă de presă la Parlament, că a fost demarată procedura privind revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, catalogată de multe ori de liberali drept „avocatul PSD”. 

Considerată în repetate rânduri de PNL şi USR-PLUS drept un veritabil avocat al PSD-ului, Renate Weber a stârnit de multe ori nemulţumirea când prin demersurile sale la CCR a reuşit să pună beţe în roate şi chiar să blocheze mai multe măsuri luate de Guvern ce erau menite limitării răspândirii pandemiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *