Explicațiile profesorului în sănătate publică Răzvan Cherecheș despre eficiența vaccinului AstraZeneca în fața noilor tulpini

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Profesorul în sănătate publică de la Univesitatea Babeș-Bolyai, Răzvan Cherecheş, a explicat situația eficienței vaccinului AstraZeneca în fața noilor tulpini de coronavirus.

Cherecheş a răspuns pe pagina de Facebook RoVaccinare la întrebări despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca pe noile tulpini de SARS-CoV-2.

„Depinde de tipul de tulpină. Pe tulpina B 117 din Marea Britanie vaccinul AstraZeneca are eficacitate bună şi atacă în mod eficient virusul. Pe tulpina B 1352 din Africa de Sud, studiile preliminare arată că eficacitatea este extrem de redusă.

Avem un singur studiu din Africa de Sud pe 2.000 de persoane cu vârsta medie de 31 de ani, adică persoane tinere, şi care a arătat că vaccinul AstraZeneca oferă o protecţie minimă la simptome uşoare şi moderate. Studiul nu a realizat protecţie la simptome severe, spitalizare sau deces. Până în acest moment, studiul nu este încă publicat definitiv, ci sunt doar date preliminare”, a declarat profesorul de sănătate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *