Dăncilă, despre Ciolacu și Paul Stănescu: „Nici unul dintre ei nu a avut curajul Vioricăi Dăncilă”

Politica nationala

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă l-a acuzat, luni seară, la A7TV, pe Paul Stănescu că i-a solicitat să îl amnistieze şi graţieze pe fostul lider Liviu Dragnea, lăudându-se că nu a dat curs acelei solicitări.

A venit Paul Stănescu că trebuie să dau amnistia şi graţierea, că este foarte important, că mulţi din partid vor acest lucru, lucru de altfel discutat şi în CEx. Toţi au vorbit că Viorica Dăncilă trebuia să dea amnistia şi graţierea, că i s-a cerut de Liviu Dragnea, dar întrebarea este ceea ce s-a întâmplat în Parlamentul României.

Au votat modificarea Codului penal şi Codului de procedură penală, cu mâna sus, şi Paul Stănescu, şi Marcel Ciolacu, şi toţi. Niciunul dintre ei nu au avut curajul Vioricăi Dăncilă să zică nu. Toţi au votat să fie modificări în Justiţie”, a susţinut Dăncilă, citată de news.ro.

De asemenea, Dăncilă, ridiculizată în timpul mandatului ei şi acuzată că ar fi marioneta conducerii PSD, a încercat să şteargă cu buretele acest lucru.

Am avut curajul să spun nu, când alţii nu au avut acest curaj”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Subiectul graţierii lui Dragnea, care a ajuns la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat definitiv la 3 ani şi şase luni de închisoare în dosarul Bombonica, a mai fost abordat de Dăncilă în cartea pe care a scris-o în colaborare cu jurnalista Marga Niţu.

Îmi amintesc că eram la Scroviştea cu soţul meu, când au venit Paul Stănescu şi Liviu Dragnea. Mi-au cerut amnistia şi graţierea, care urma să fie introdusă de către un secretar de stat, fără a trece prin toate serviciile pentru avizare”, descrie Viorica Dăncilă momentul în care Liviu Dragnea i-a cerut să îl salveze de la închisoare. […]

Eu nu am dat, în calitate de prim-ministru, ordonanţe pe justiţie. Eu am crezut că justiţia nu trebuie să depindă de politic şi asta am spus-o de prima dată. Mulţi m-au acuzat că nu am dat amnistia şi graţierea. Au spus că am trădat. Însă, nu a fost niciun ministru care să-mi pună un act juridic de genul acesta în şedinţa de guvern„, susţine fostul premier într-un pasaj al respectivei cărţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *