Un deputat clujean declară „război” clanurilor mafiote din România

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Deputatul clujean liberal Radu Moisin anunță că va continua eforturile de sprijinire a statului în combaterea organizațiilor mafiote. Acesta este de părere că această problemă a devenit o realitate de neignorat.

Criminalitatea organizată a devenit o realitate de neignorat, cu evoluție semnificativă în ultimii ani. Aceasta trebuie confruntată frontal și cu toate mijloacele până la diminuarea și anihilarea acestui fenomen infracțional.

Conform procedurilor parlamentare, acum ceva timp am solicitat opinia Ministrului Justiției cu privire la suplimentarea personalului specializat în tehnologia informației în cadrul structurilor antimafia.

În răspuns, mi s-a comunicat faptul că Ministerul Justiției a elaborat un „Proiect de Hotărâre privind suplimentarea numărului maxim de posturi pentru Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism-DIICOT”, ce are în vedere o majorare a numărului de posturi, după cum urmează: „11 posturi de procuror și 40 de posturi de personal auxiliar de specialitate, economic și administrativ (35 de posturi de personal auxiliar de specialitate și 5 posturi de funcționari publici), precum și 45 de posturi de specialiști (fostele posturi de specialiști antifraudă).”

Astfel, în cele 35 de posturi de personal auxiliar de specialitate, includ fără echivoc și specialiștii IT. Însă, unul din impedimentele întâmpinate a fost avizul negativ a Ministerului Finanțelor Publice, urmând a solicita informații cu privire la refacerea proiectului.

În acest sens, am înaintat o întrebare către Ministerul Finanțelor Publice în care solicit, în baza procedurilor parlamentare, informații cu privire la motivele care stau în spatele avizului negativ.

Voi reveni cu răspunsuri și detalii în ceea ce privește acest subiect. http://www.cdep.ro/interpel/2021/i634A.pdf, a declarat Moisin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *