PSD pregătește o moțiune împotriva Guvernului Cîțu. Ciolacu: „Acest guvern nu mai poate rămâne”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Președintele Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu, a fost prezent marți, 23 martie 2021, la emisiunea „România9”. Acesta a făcut unele precizări legate de o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului, și negocierea cu alte formațiuni politice.

Acesta a declarat în cadrul emisiunii că „Am început negocierile cu ceilalţi parlamentari în ceea ce priveşte susţinerea unei moţiuni de cenzură. Am început cu formaţiunea Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) şi cu parlamentarii independenţi. Nu cred că minorităţile naţionale vor mai susţine acest guvern mult. Nu ştiu nici UDMR cât o să mai stea să facă parte dintr-un asemenea guvern”.

Potrivit liderului PSD, formaţiunile aflate la guvernare, atât PNL, UDMR cât şi USR PLUS, sunt „Măcinate de dispute politice în interior şi că, acest guvern nu este eficient în România. Oamenii așteaptă de la statul român să fie eficient, în frunte cu Președintele României”.

Acesta a precizat că PNL și USR PLUS „Au problema lor, prioritar nu e să guverneze. În acest moment, Guvernul României nu e un monolit. Sunt trei guverne în interiorul Guvernului României. PNL are drumului lui şi au congresul lor şi atunci domnul Orban cu domnul Cîţu au bătălia lor. Ei nu ies nici cu reforme, cu nimic din ce au promis. Problema majoră sunt scaunele lor. La USR PLUS au aceeaşi problemă, au congres. Nu au timp de guvernare. Ei îşi văd de campaniile lor din interiorul partidului”.

Marcel Ciolacu, mai acuză dur Guvernul, afirmând: „câți români mai trebuie să moară, pană când să luăm o măsură să plece? Domnule, nu se gestionează în niciun fel această pandemie. Cum poți să vi cu știre, Vom mări vacanța. Nu oameni buni,  închideți din nou școlile de fapt”.

Întrebat, daca are un calendar de negociere, în privința moțiuni? Acesta a precizat că „Avem tot acest calendar, care face parte dintr-o strategie politică internă a partidului. Vom încerca să mergem cu această moțiune de cenzură, astfel încât să aibă cele mai multe șanse să treacă. Ar fi o premieră, ca în prima sesiune parlamentară, după ce a fost investit un guvern, el să pice prin moțiune de cenzură”. 

Liderul PSD a mai adăugat, spunând că „de la fiecare moțiune simplă depusă, apar voturi tot mai multe”.

Andrei Goia, student an I, UBB Cluj, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, catedra de Jurnalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *