Ciolacu râde de posibila candidatură a lui Orban la prezidențiale

Politica nationala

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat ironic posibila intenție a fostului premier Ludovic Orban de a candida la alegerile prezidențiale din 2024.

Ciolacu spune că nici lui, nici Gabrielei Firea nu le este teamă ca Orban să le fie contracandidat la prezidenţiale. Declaraţia vine după anunţul lui Ludovic Orban, potrivit căruia, odată cu candidatura sa la şefia PNL, trebuie să ia în serios şi candidatura la Preşedinţia României.

„Eu îi urez succes dlui Orban. Întâi să fie reales, pe urmă om mai vedea”, a precizat Marcel Ciolacu. El spune că la PSD, preşedintele formaţiunii nu va mai fi, automat, candidat la alegerile prezidenţiale. „O să avem alegeri preliminare. Toţi primarii, viceprimarii, aleşii locali să voteze la aceste alegeri preliminare pe cine consideră ei că este cel mai bine. Cu alte cuvinte, să nu mai fie o decizie a unui număr restrâns de membri de partid. Cu alte cuvinte, la noi va fi altfel decât la dl. Orban”, adaugă Ciolacu, potrivit Mediafax.

„Sincer, chiar de dl. Orban cred că nici mie, nici dnei Firea nu ne este frică să ne fie contracandidat”, conchide Marcel Ciolacu. La rândul său, Gabriela Firea spune că obiectivul său este ca la alegerile din 2024 „să salveze Bucureştiul de falşii salvatori”.

Ludovic Orban nu exclude să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024: „Odată cu candidatura la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal trebuie să iau foarte în serios şi „candidatura la Preşedinţia României”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *