Sorin Ovidiu Vîntu a scăpat de dosarul mitei de un milion de euro pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei Dunării dintr-un motiv foarte simplu: cazul s-a prescris

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

În acest dosar, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost trimis în judecată în decembrie 2018, fiind acuzat că i-a dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, suma de 1 milion de euro, în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Tribunalul Bucureşti a decis însă încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu în acest dosar, întrucât faptele s-au prescris, scrie publicația Newsweek.

În plus, în motivarea instanței, judecătorul de caz arată că, potrivit sentinței  nr. 1129/29.10.2020 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală, a fost confiscată de la Bogdan Olteanu contravaloarea în lei a sumei de 1.000.000 (un milion) euro, remisă acestuia de inculpatul Sorin Ovidiu Vîntu.

În același dosar, Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată într-un dosar separat şi condamnat definitiv, în octombrie 2020, la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Citește toată știrea, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *