Administrația Pivariu vrea să construiască un Aqua Park al băilor termale în Florești

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă online alocarea unei sume de bani din bugetul local pe 2021 pentru „studii hidrologice, hidrotehnice și geologice pentru vedea ce fel de ape termale există, dacă există”.

„În momentul când vom avea un studiu despre ceea ce există o să vă pot da mai multe detalii, dar dacă există ne dorim să facem un aqua park, în funcție de ceea ce vom găsi, de debitul de apă, de calitatea apei din locurile respective, iar dacă aceasta va fi suficientă pentru a putea face un complex sportiv acolo o să îl facem și vă voi ține la curent”, a declarat Bogdan Pivariu, în cadrul conferinței de anunțare a bugetului comunei pe 2021.

„Locuitorii din acea zonă spun de mult timp că acolo există ape termale, iar noi am luat decizia să investigăm acest lucru pentru că dacă într-adevăr există ar fi un potențial imens pe care nu ne permitem să în ratăm”, a mai precizat edilul Floreștiului.

Se dorește renunțarea la paradigma de „cartier dormitor”

Primarul a mai declarat că toate investițiile plănuite de administrația locală este pentru a se schimba paradigma de „cartier dormitor”, iar comuna să devină un adevărat punct de atracție pentru toți clujenii.

Bugetul local în 2021 al Floreștiului se ridică la 90 milioane de lei, la care se adaugă 44 milioane de lei disponibili prin credit, în caz de nevoie.

De la începutul mandatului, primarul Pivariu a depus 8 proiecte europene noi în valoare de 34 milioane de lei și „a moștenit” de la vechiul primar un singur proiect pe fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *