Ce spune primarul Emil Boc despre incidența COVID-19 de la Cluj. Și ce a răspuns când a fost întrebat despre o eventuală carantinare a orașului

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitat la o emisiune radio, primarul Clujului, Emil Boc, a declarat că e convins că rata infectării cu noul coronavirus va scădea la Cluj.

În deschiderea emisiunii, moderatorul emisiunii îl întrebase pe edilul-șef al Clujului ce crede despre rata de infectare din oraș, adăugând că, în ultimele 3-4 zile, aceasta nu scade sub 7,5 cazuri/1.000 de locuitori. Emil Boc s-a eschivat și n-a răspuns direct, încercând un fel de glumă: „Bine că nu e peste 8. O început să coboare de ieri (joi, 8 aprilie – n.r.).

Încet dar sigur, rata incidenței (cu virusul SARS-Cov-2 – n.r.) o să scadă la Cluj. O să iasă zile cu multe teste, pentru că a fost o perioadă de creștere. Intrau multe teste peste zi și ieșeau puține din cele făcute în urmă cu 14 zile. Acum se temperează numărul de teste și, inevitabil, va scădea și procentul. Plus că vaccinarea și testarea considerabile, alături de respectarea regulilor, ne vor duce la scădere. N-am atins, și Doamne ferește nici să n-o facem, vârful din 18 noiembrie 2020, de 9,67 cazuri la o mie de locuitori. Nici atunci n-am carantinat Clujul, nici acum nu va fi carantinat. Am convingerea că prin efortul comun al tuturor vom coborî procentul, astfel încât să ajungem la ce am avut înainte de ultimele reguli de restricție. Am mai spus, cu mulțumiri speciale pentru medici, pentru lucrul extraordinar pe care îl fac. Iar noi ceilalți, administrație și cetățeni, trebuie să susținem soldații de pe linia frontului cu tot ce putem fiecare, în primul rând cu respectatea regulilor”, a declarat Emil Boc la emisiunea de vineri dimineața de la Ziua Live.  

Ascultă interviul cu primarul Clujului, Emil Boc, accesând acest link. Boc vorbește despre subiectul ăsta de la minutul 1 și 10 secunde. 

Rata de infectare cu virusul SARS-Cov-2 la Cluj a fost în ultimele trei zile  raportate (miercuri, joi, vineri) de 8,01, 7,84, respectiv 7,67 cazuri la 1.000 de locuitori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *