Florin Cîțu, la Cluj: „Românii, dacă vor să revenim la normal, și trebuie să revenim, trebuie să se vaccineze. Este singura soluție”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, la Cluj, după ce a vizitat Centrul de vaccinare de la Școala Gimnazială „Ion Creangă”, că vrea să accelereze campania de vaccinare, iar pentru asta a hotărât să transforme mai multe centre AstraZeneca în centre de vaccinare Pfizer. Potrivit premierului, acestea vor putea fi organizate și în interiorul unor unități economice.

Am vrut neapărat să văd Centrul de vaccinare de la Cluj, am văzut câteva prin țară. Suntem într-o plină campanie de vaccinare și față de data trecută s-au modificat lucrurile. Astăzi vreau să vă anunț că începem să avem exact dozele pe care le tot anunțăm, iar acum trebuie ca lumea să vină să se vaccineze. Vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-through (un tip de serviciu de preluare oferit de o companie care le permite clienților să cumpere produse fără a părăsi mașinile lor – n.r.). Se va face în perioada următoare la București, dar sunt sigur că și la Cluj va fi în zilele următoare. Vom crește fluxul de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarași o creștere a vitezei de vaccinare. Vom transforma mai multe centre în centre Pfizer și îi invităm pe români să se vaccineze. Am ajuns acum la 115.00 de doze pe zi și vom ajunge pe 20 aprilie la 120.000 de doze administrate pe zi. Ne-am ocupat să avem centre de vaccinare, acum românii dacă vor să revenim la normal și trebuie să revenim, vor trebui să se înscrie și să se vaccineze. Este singura soluție în acest moment de a ieși din pandemie. La sfârșitul lunii iulie trebuie să atingem prima bornă de 5 milioane de persoane vaccinate. Am discutat cu sectorul HORECA care vrea să se vaccineze, avem dozele necesare și trebuie ca toată lumea să se vaccineze pentru a avea o vară normală”, a declarat prim-ministrul Florin Cîțu, la Cluj.

Citește și Premierul României, Florin Cîțu, a ajuns la Cluj, alături de demnitari din cabinetul său

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *