Amenzi de peste 1 miliard de lei acordate în două săptămâni de Primăria Florești pentru transportul ilegal de deșeuri

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primăria comunei Florești continuă lupta împotriva trasportului ilegal de deșeuri pe raza localității, iar în ultimele două săptămâni s-au acordat amenzi de circa un miliard și jumătate de lei șoferilor și firmelor prinse că depozitează deșeuri ilegal.

Municipalitatea din Florești prin vocea primarului Pivariu a declarat toleranță zero pentru acest fenomen.

Edilul susține că se va lucra la îmbunătățirea sistemului de supraveghere, iar acțiunile de monitorizare a zonelor unde s-au depozitat ilegal deșeuri vor continua și în perioada următoare.

„Am demarat o serie de acțiuni pe raza unității administrativ-teritoriale pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale privind gestionarea deșeurilor.

Continuă acțiunile de monitorizare a zonelor în care până în prezent s-au depozitat în mod ilegal deșeuri, acțiunile de patrulare și eficientizarea sistemului de supraveghere pentru prinderea și identificarea persoanelor care comit astfel de fapte pe raza comunei.

Am solicitat în repetate rânduri și subliniez importanța implicării populației pentru descurajarea celor care comit fapte antisociale, cred în necesitatea creșterii gradului de civilizare a unor membri ai comunității în sensul de a respecta dreptul la viață decentă a tuturor.

Acțiunea tematică din această săptămână a avut drept scop verificarea respectării prevederilor Legii 211/2011 privind regimul gestionării deșeurilor, și a vizat verificări zilnice la o serie de vehicule de transport de mare tonaj, legalitatea autorizațiilor firmelor cărora acestea aparțin din perspectiva gestionării deșeurilor și condițiilor ce trebuie îndeplinite pentru protecția mediului și a sănătății populației.

Verificările sunt permanente, ca să fie clar că nu glumesc cu respectarea legii și stoparea practicilor ilegale de aruncare a gunoaielor pe raza UAT Florești. Apreciez în mod deosebit colaborarea cu structurile Inspectoratului de Poliție Județean și cu reprezentanții Gărzii de Mediu, ai Apelor Române.

Am spus că nu mai sunt tolerate acțiuni de acest fel pe raza comunei Florești. Când vor fi identificate persoane care continuă să arunce deșeuri în mod ilegal vor fi aplicate sancțiuni și, în colaborare cu instituțiile abilitate în domeniul protecției mediului, se vor dispune măsuri complementare de confiscare a vehiculelor folosite în acțiunile ilicite”, a declarat primarul Bogdan Pivariu prin intermediul paginii oficiale de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *