Boc: „Creșterea bugetului în 2021 se datorează fondurilor europene”. Modernizarea Cetățuii și Canalului Morii, printre investițiile majore ale primăriei anul acesta

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Într-o intervenție telefonică la Napoca Live, primarul Emil Boc a explicat de ce bugetul Clujului a crescut în 2021 față de anii trecuți, acest lucru datorându-se fondurilor europene.

Acesta a susținut că municipalitatea are în vedere modernizarea Cetățuii, respectiv Canalului Morii între Parcul Rozelor și Plopilor.

„Creșterea bugetului se datorează fondurilor europene. Practic la fiecare leu pe care clujenii îl plătesc din taxe și impozite aducem 3 lei din fonduri europene.

Avem în pregătire proiecte de 3 miliarde de euro, dacă e să vorbim de cele majore care sunt gestionate împreună cu Guvernul României, tren metropolitan, centura metropolitană, metrou.

Aproximativ 402 milioane de euro sunt proiectele pe care le pregătim noi din buget pentru anii următori penntru marile investiții, între care și cele pe care le-am adoptat ieri, două dintre ele fiind amenajarea Cetățuii, acestui spațiu extraordinar al Clujului. Vor fi vreo 1100 de noi arbori plantați acolo, amenajarea zonei de parc aferentă incintei fortăreței, amenajarea zonei de parc din sectorul vestic și estic, amenajarea zonei de parc sudică și exteriorul fortificației, locuri de parcare pentru biciclete sau trotinete, stații de încărcare pentru mașini electrice, stații pentru biciclete sau trotinete electrice etc.

Al doilea proiect va fi amenajarea Canalului Morii pe tronsonul parcul Rozelor, care este pe o suprafață de 39.000 mp, include malurile canalului între Someș și Plopilor, culoarul pârâului Calvaria și zonele de legătură adiacente, tot Parcul Rozelor, zona de locuitor de pe strada Arinilor”, a declarat edilul Clujului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *