Foștii primari ai Floreștiului, Ioachim Vancea și Horia Șulea, condamnați la 3 ani de închisoare

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Foștii primari ai Floreștiului,  Ioachim Vancea și  Horia Șulea, primul fost în PDL al doilea în PNL,  au fost condamnați vineri la trei ani de închisoare cu suspendare,  informează siteul generalist Media9.ro. De asemenea directorul tehnic al primăriei, Florin Zanc, a primit cu suspendare

Acuzația a fost că au plătit ilegal servicii de deszăpezire şi salubrizare ale comunei.

Contactați de Clujul Politic,  pentru a comenta decizia instanței, Vancea și Șulea, cei doi nu au răspuns la telefon.

Ioachim Vancea. Arhivă Clujul Politic

Procurorii i-au acuzat, în special pe Șulea,  că ”în calitatea sa de primar şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, în cuantum total de 123.516,4 lei. De asemenea, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2012 – noiembrie 2012, la diferite intervale de timp, a mai efectuat plăţi nelegale pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei. A semnat plăţi nelegale pentru salubrizare şi în anul 2013, în cuantum total de 98.883,7 lei”.

În decembrie 2019, Judecătoria Cluj-Napoca a dispus condamnarea celor trei la închisoare cu suspendare, recursul a fost pierdut de cei trei. Șulea a fost nevoit din cauza primei sentințe să plece din PNL, pentru că încălca condițiile de integritate stabilite de partid. A candidat pentru un nou mandat dar a ieșit pe locul 3, după candidații PNL și USR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *