Prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd: „Începând de mâine, vor fi eliminate restricțiile din toate UAT-urile care au sub 3,5 la mie”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Sanatate Slider

Prefectul județului Cluj, Tasnádi Szilárd, a declarat, duminică, pentru clujulpolitic.ro, că începând de mâine (luni, 26 aprilie), vor fi eliminate restricțiile din toate UAT-urile (unități administrativ teritoriale, adică municipii, orașe și comune – n.r.) care au o incidență COVID-19 de cel mult 3,5 cazuri la o mie de locuitori și sub această valoare.

Reprezentantul guvernului la Cluj a lămurit și cum va fi în Săptămâna Mare la Cluj. Potrivit datelor transmise duminică, 25 aprilie, de către DSP Cluj, în această situație – de sub 3,5 cazuri la o mie de locuitori – sunt acum 53 din cele 81 de comune din județ, plus trei municipii. 

Începând de mâine, vor fi eliminate restricțiile din weekend din toate UAT-urile care au sub 3,5 la o mie de locuitori. Asta înseamnă că oamenii vor putea circula până la ora 22:00, iar programul magazinelor va fi până la ora 21:00. Aceeași măsură va fi luată și în timpul săptămânii pentru UAT-urile care au sub 3,5 cazuri la mie: circulație până la 22:00, program până la ora 21:00 pentru operatorii economici. În plus, un lucru foarte important: se redeschid sălile de sport și de fitness în UAT-urile care au sub 3,5 la mie cazuri COVID-19. Pe de altă parte, trendul în municipiul Cluj-Napoca este de câteva zile de scădere. Azi (duminică – n.r.) avem 3,52 cazuri la mie, probabil mâine vom ieși de sub această valoare. Dacă nu luni, poate marți. Dar, oricum, dacă mâine, să zicem, avem sub 3,5 cazuri la mie, tot de mâine vor fi luate măsurile de relaxare: circulație până la ora 22:00, magazine deschise până la 21:00. Avem o excepție de la guvern în săptămâna asta: pentru noaptea de Înviere (sâmbătă 1/2 mai-n.r.), când circulația va fi posibilă până la ora 5 dimineața”, a declarat, pentru clujulpolitic.ro, prefectul Clujului, Tasnádi Szilárd.

Cel mai recent comunicat al DSP Cluj, de azi, 25 aprilie, arată că în 53 de comune și în 3 municipii din județ rata de infectare cu noul coronavirus este de 3,5 cazuri/1.000 loc. sau mai mică. Clujul are 3,52 cazuri COVID-19/1.000 locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *