Raportul pe 6 luni al liderului consilierilor USR PLUS Cluj, Alexandra Oană: activitate intensă, zero proiecte adoptate în Consiliul Local

Analize POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Alexandra Oană, liderul consilierilor locali din Alianța USR PLUS în Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca, și-a publicat raportul de activitate pe șase luni, adică de la preluarea calității de ales local. Alexandra Oană face parte din USR Cluj.

Săptămâna trecută s-au împlinit 6 luni de când am preluat mandatul de consilier local. Azi, împreună cu colegii mei, consilieri USRPLUS, vin în fața voastră pentru a vă prezenta activitatea mea din tot acest timp. E un gest de respect pentru voi, cei care ne-ați votat. Așa cum am promis în campania electorală, vrem să aducem mai multă transparență în administrație. Concret, asta înseamnă, printre altele, și rapoarte de activitate regulate ale consilierilor locali”, a anunțat Oană.

Din păcate pentru  profesoara de limba engleză de la un colegiu exclusivist din municipiu,  om politic și consilier local, aprobarea de hotărâri de consiliu local depuse de USR PLUS (renumitele HCL-uri) este aproape imposibilă. Un HCL e adoptat prin vot, dar cum majoritatea este compusă din ”dușmani” politici locali, adică de alianța PNL-UDMR (cele două formațiuni au protocol de colaborare – n.r.), care, paradoxal, sunt amici politici ”pe național”, sunt respinse pe bandă rulantă.

Așa e la Cluj din… 2004, de când PDL-ul condus în calitate de președinte național de Emil Boc, a bătut palma cu UDMR. Alianța locală merge de atunci ca unsă, iar acum USR PLUS Cluj și, paradoxală e politica, nu-i așa?, PSD Cluj sunt împreună în opoziție în CL Cluj-Napoca.

Așa că USR PLUS se mulțumește mai ales cu… propuneri de HCL, din păcate, că opoziție reală la Boc și majoritatea condusă de acesta nu a făcut. USR PLUS e ținut în șah de liberalii ghidați de la partid de Boc și Tarcea. Nu mișcă nimeni contra strategiei locale a PNL. Acolo e de neînchipuit ca un consilier local să  dea publicului un raport cu ce a realizat în 6 luni. Iar USRPLUS Cluj nu poate livra politic ceea ce electoratul lor le cere dar nici la atac nu au ieșit, măcar cu stilul gălăgios cu care eram obișnuiți, cu stilul ”activist”. Aceasta este o temă  pe care Oană, colegii săi consilieri locali dar și județeni și președintele USR pe municipiul Cluj-Napoca, Iakob Attila, ar trebuie să o lămurească.

Alexandra Oană, consilier USR

În aceste șase luni, am încercat să mă acomodez cu noua responsabilitate și să stabilesc un mod corect și eficient de a o îndeplini. Apoi, am început să pun în ordine prioritățile despre care v-am vorbit în campanie în contextul în care doresc ca ele să devină fapte concrete. Astfel, mi-am dedicat atenția proiectelor legate de educație. Clujenii au nevoie de școli, grădinițe, creșe, în toate cartierele. Din acest motiv am propus înființarea unui hub educațional în Bună Ziua. Dotările școlare, curțile școlilor, facilitățile sportive, indiferent că vorbim de școli de centru sau de la periferie, trebuie să ofere elevilor o experiență de învățare memorabilă. Am propus lucrări de modernizare în mai multe școli și grădinițe și voi continua să vizitez instituțiile de învățământ din municipiu pentru a identifica nevoile lor și pentru a propune soluții. O parte dintre aceste propuneri au fost incluse in bugetul local pe anul acesta…”, a scris Alexandra Oană.

Raportul de activitate detaliat pentru primele 6 luni de mandat e disponibil aici: https://bit.ly/3nw6R4C

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *