Clujul, campion la vaccinare de Paște. Boc: „Clujenii s-au comportat cu moderație”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul Emil Boc a susținut, într-un interviu acordat marți că la Cluj-Napoca a fost un interes mare pentru vaccinare în perioada sărbătorilor pascale, iar „clujenii s-au comportat cu moderație”.

La nivelul judeţelor, Clujul are un procent de vaccinare de 28% din populaţie, conform datelor CNSU.

Primarul Emil Boc și-a exprimat dorința de a menţine entuziasmul populaţiei pentru vaccinare. Rata incidenței în municipiu a scăzut foarte mult în ultimele zile, după vaccinarea intensă, de la o rată de infectare de 8,01, la una de 1,98, fără carantină.

Direcţia este bună, clujenii s-au comportat cu moderaţie. Important este să nu facem paşi greşiţi de acum înainte„, a transmis Emil Boc la Digi 24.

Edilul a confirmat că a luat parte la slujba de înviere de la Catedrală, iar clujenii au purtat mască. Acesta susține că oamenii vor putea reveni la normalitate numai dacă se menţine ridicată această direcţie a vaccinării.

Vaccinarea în mediul rural

Boc a precizat din nou că este necesar să îi convingem şi pe cetăţenii din mediul rural că este important să se vaccineze.

Oameni buni, dacă vă vaccinaţi, viaţa voastră revine la normal foarte repede. De aceea şi evenimentele publice sau private, concerte, festivaluri, dar şi opere, teatre precum şi restaurante, Horeca şi alte activităţi economice vor reveni încet, dar sigur la normalitate dacă menţinem această direcţie a vaccinării„, a declarat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *