Maraton nocturn de vaccinare la Cluj-Napoca – VIDEO

Sanatate Slider Special

Vineri, 14 mai, de la ora 16:00, a debutat Maratonul de Vaccinare din Sala Polivalentă Cluj-Napoca, în prezența autorităților locale și a ministrului Sănătății, Ioana Mihăilă.

Interesul a fost unul mare, sute de persoane au răspuns pozitiv și au format o coadă la intrare pentru a ajunge să se vaccineze împotriva COVID-19.

În cadrul maratonului organizat de Universitatea de Medicină și Farmaciei „Iuliu Hațieganu” (UMF) sunt disponibile 20 de fluxuri de vaccinare, timp de 24 de ore, fără a fi nevoie de programare, doar cu buletinul.

Clujul Politic a luat pulsul maratonului de vaccinare și în prima noapte și, surprinzător, chiar au fost câteva persoane, tineri în special, care au venit la miezul nopții să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Lângă Sala Polivalentă, o mașină de poliție și o dubă a Jandarmeriei vegheau asupra centrului de vaccinare, iar la intrare, doi tineri în halate albe așteptau să îi întâmpine pe participanții la maraton. Lângă ei, un grup de jandarmi asigurau ordinea și siguranța publică.

„Am venit noaptea pentru a evita aglomerația și pentru că e mai lejer. Vaccinarea e importantă, doar așa putem scăpa de pandemie și vom reveni la normal. Totul a fost bine, nu am avut nicio problemă. Organizare profesionistă”, ne-a declarat o tânără care ieșea din centrul de vaccinare.

Tinerii voluntari mobilizați de UMF Cluj au așteptat, cuminți, la locurile lor din zona de Triaj în așteptarea participanților la maraton. Unii dintre ei se jucau pe telefoane sau povesteau unii cu alții.

Prima noapte a fost liniștită la maratonul de vaccinare de la Sala Polivalentă, din când în când, răzleț, mai apărea câte unul sau două persoane dornice să își facă vaccinul.

VIDEO © Clujul Politic

Cei care nu au reușit să se vaccineze încă împotriva COVID-19 o mai pot face până luni dimineața, 17 mai, la ora 08:00, în cadrul Maratonului de Vaccinare de la Sala Polivalentă. Serul folosit va fi cel produs de compania Pfizer/BioNTech, iar rapelul se va face în aceeași locație, în perioada 4-7 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *