Primarul Emil Boc, despre PNRR: „Infrastructura, sănătatea și educația ne vor ajuta să ducem România la nivelul următor de dezvoltare”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, primarul Emil Boc a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta a spus că banii din PNRR vor fi investiți în infrastructură, sănătate și educație, aceste trei elemente vor duce România la nivelul următor de dezvoltare și vor crea aici calitatea vieții pentru a-i aduce acasă pe românii plecați în străinătate, iar până în 2026 proiectele majore trebuie finalizate.

„Se numește planul de redresare și reziliență, redresare înseamnă că ne revenim după ceva, adică după criza sanitară și potențiala criză economică și reziliență, să rezistăm în viitor la șocuri care pot să apară. Acest plan care ne-a fost prezentat și nouă, primarilor din Asociația Municipiilor din România, are o componentă extrem de importantă pentru sănătate, spitale, ca ele să facă față unor eventuale șocuri viitoare, se construiesc spitale noi de la zero în toată țara.

PNRR are o componentă extrem de importantă pe educație, pentru a preveni abandonul școlar și de a susține șansa României de modernizare prin educație. În al treilea rând e vorba de infrastructură. Decizia Guvernului a fost pe reziliență rămân autostrăzile din România, pe fondurile structurale vor rămâne centurile ocolitoare. O decizie corectă pentru a putea asigura finanțarea unor obiective astfel încât în 2026, în iulie, să avem finalizate aceste proiecte. V-am dat trei exemple: infrastructură, sănătate și educație, care ne vor ajuta să ducem România la nivelul următor de dezvoltare și să creăm aici calitatea vieții și să îi aducem pe românii care au plecat în străinătate acasă, iar prin educație să aibă toți acces la un salariu mai bun și o viață mai bună”, a declarat Emil Boc.

„Mă bucur că fondul de reziliență pentru comunitățile locale este acolo și pentru PSD și pentru PNL, UDMR și pentru toate formațiunile politice din această țară care au primari. Este un bun și acel lipici care va aduce modernizarea în fiecare colț al României. Asta înseamnă acel fond pentru administrațiile locale și mă bucur că negociatorii, primul-ministru și ministrul Ghinea au reușit să-l mențină, nu a fost ușor. Pentru România este vorba, nu despre o formațiune politică sau alta, a mai precizat edilul Clujului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *