Vaccinul Johnson&Johnson, disponibil în platforma de vaccinare de miercuri

Sanatate

Platforma de vaccinare va fi optimizată, începând de miercuri, 26 mai, şi va permite programarea persoanelor în centre, cu vaccinul de la Johnson & Johnson.

Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, a făcut anunțul marți, 25 mai.

Platforma de programare va fi optimizată începând de mâine şi va permite programarea persoanelor în centre de vaccinare cu vaccin de la Johnson&Johnson, particularitatea fiind aceea că nu se va mai aloca rapelul, ţinând cont de faptul că vorbim de administrarea unei singure doze. La acest moment sunt 31 de centre de vaccinare, totalizând circa 36 de fluxuri, pentru acest tip de vaccin în 21 de judeţe„, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinul Johnson & Johnson este un tip de vector viral nereplicativ, ce are o eficacitate de 67%. Ce face cu adevărat unic acest vaccin este administrarea unei singure doze, nefiind nevoie de rapel.

Acesta are un timp de stocare pe termen lung, respectiv -20 grade Celsius, pe 24 de luni, sau stocare la 2-8 grade Celsius, timp de 3 luni.

Deschiderea a tot mai multe centre de acest tip
El a mai menționat că alte judeţe vor deschide, progresiv, tot mai multe centre de vaccinare de acest tip.

Vor fi şi celelalte judeţe implicate progresiv în deschiderea acestor tipuri de centre de vaccinare, având în vedere că o parte din populaţie îşi doreşte să se vaccineze cu acest tip de vaccin şi nu toţi au medic de familie care este implicat în acest demers de vaccinare”, a declarat medicul militar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *