Rareș Bogdan, PNL: „Nervii mei au limite. Nu vrea să mă apuc să vorbesc”

Politica nationala Slider

Acuzați sâmbătă de președintele PNL, Ludovic Orban, că l-au lăsat singur la negocierile din Coaliție de anul trecut pentru formarea Guvernului, liberalii Rareș Bogdan și Raluca Turcan îi răspund dur acestuia. „Nu cred că aruncând cu zoaie poți să câștigi teren în PNL”, spune Rareș Bogdan pentru Libertatea.

Campania internă pentru președinția PNL a trecut la faza atacurilor. Tonul l-a dat sâmbătă dimineață Orban, cel care i-a acuzat pe trei dintre liderii PNL care și-au anunțat deja susținerea pentru Cîțu – Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău – că l-au lăsat singur la negocierile cu USR-PLUS și UDMR pentru formarea Guvernului Cîțu. „Deşi am fost părăsit în timpul negocierilor de echipa de negociere votată de PNL – trebuie să ştiţi lucrul ăsta: preşedintele PNL a fost lăsat singur la negocierile pentru formarea acestei coaliţii şi negocierile pentru formarea Guvernului. Am fost părăsit de Rareş Bogdan, de Raluca Turcan, de Robert Sighiartău, care nu numai că m-au părăsit în timpul negocierilor, ci au încercat să provoace convocarea nestatutară a unui Birou Politic Naţional în pline negocieri pentru a arunca în aer formarea coaliţiei”, a acuzat Ludovic Orban, în cadrul unei întâlniri cu membrii PNL la Botoșani, scrie Hotnews.

Rareș Bogdan: Sper ca domnul Orban să retracteze, să-și vadă de problemele lui Răspunsurile lui Rareș Bogdan și Raluca Turcan au venit imediat. „Nu cred că e declarația lui Ludovic Orban. E atât de ușor de demontat, încât pur și simplu nu cred că Ludovic Orban face astfel de greșeli în fața unor colegi care teoretic nu au cum să verifice. Nu cred că domnia-sa nu era conștient că o astfel de declarație pe care o spune chiar și pentru o încercare de victimizare a sa nu poate ieși în spațiul public. Din păcate, e a treia locație în care spune asta: a mai spus-o și la Timișoara, a mai spus-o și la Arad, noi am ales să considerăm că se va opri și că nu va continua cu aceste informații neadevărate. Cred însă că va reveni și că va explica, pentru că un conflict public și scoaterea rufelor la tarabă nu ajută românii și România”, a declarat Rareș Bogdan, pentru Libertatea. Prim-vicepreședintele PNL spune că soarta Guvernului a fost decisă de Orban, Kelemen Hunor, Dan Barna și Dacian Cioloș la o întâlnire la care ceilalți lideri liberali nu au fost prezenți și nu au avut acces. „Eu i-am spus atunci domnului Orban: Ludovic, eu nu am venit aici să stau de dimineața până seara, a patra zi la rând și să par un personaj, în timp ce voi hotărâți după uși. La retragerea domniei sale cu ceilalți lideri de partid au asistat și mulți lideri USR-PLUS, PNL și UDMR. Toți pot confirma ceea ce spun eu”, adaugă europarlamentarul PNL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *