VINEREA VERDE – Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a plimbat cu autobuzul la Cluj-Napoca

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, a efectuat o vizită astăzi la Cluj-Napoca, unde s-a întâlnit cu primarul Emil Boc, viceprimarul Olah Emese, vicepreședintele CJ Cluj, Vakar Istvan și Ovidiu Câmpean, director Direcția Generală Comunicare, dezvoltare locală și management proiecte.

Cu ocazia programului „Vinerea Verde”, prin care este oferit transport public gratuit în fiecare zi de vineri, ministrul Tanczos Barna s-a plimbat cu autobuzul și a mers pe jos până la Primăria Cluj-Napoca, flancat de reprezentanții autorităților locale.

În drumul către primărie am discutat despre câteva proiecte ale orașului prietenoase cu mediul, precum revitalizarea Parcului Feroviarilor, crearea de culoare verzi-albastre de mobilitate sustenabilă de-a lungul Someșului sau politici publice pentru creșterea calității aerului la nivelul municipiului Cluj-Napoca.

De asemenea, am discutat despre programul Clujul Verde – o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș. Investim resursele necesare pentru a crea și revitaliza peste 190 ha de spații verzi în Cluj-Napoca și, până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să reducem amprenta de carbon din oraș cu 15%.

Reamintesc cu această ocazie că în fiecare zi de vineri, clujenii și nu numai beneficiază de transport în comun gratuit (autobuze, troleibuze și tramvaie) pe toate liniile urbane„, a declarat Emil Boc, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *