Raluca Prună, ex Ministrul Justiției despre eliberarea lui Dragnea: ”voi credeți că persoana s-a îndreptat și se poate reintegra în societate?”

Politica nationala Slider

Raluca Prună , ex ministrul Justiției din perioada tehnocrată Cioloș a criticat dur eliberarea lui Dragnea.

”Liberarea condiționată este o vocație, nu un drept. Poate fi acordată nu automat, ci cu respectarea anumitor condiții definite clar de Codul Penal. O condiție esențială este ca „instanța are convingerea că persoana condamnată s-a îndreptat și se poate reintegra în societate” (Art 100 lit d CP).
Când ești un infractor de drept comun, nu recunoști fapta și clamezi din clipa în care ești încarcerat că ești nevinovat, victima unui proces politic, deținut politic, un martir, când repeți aceste ineptii în interviuri din penitenciar date în condiții preferențiale (căci la noi în tărișoară “deținuții politici” de rit nou au cele mai mari privilegii) voi credeți că persoana s-a îndreptat și se poate reintegra în societate? E interesant de văzut motivarea judecătorului.
Nesimțirea comparării cu adevărații deținuții politici, cu deținuții de consțiință, care plătesc cu viața pentru convingerile lor, nu este o premieră în România. Face parte dintr-un arsenal al nesimțirii politice absolute și este o mantră mai veche care a început să fie rostogolită imediat ce intangibilii, în general vătafi și jupâni politici, au încăput pe mâna legii.
În rest, pentru domnul Dragnea și PSD planetele sunt bine aliniate – eu nu cred în divorțul politic de ochii lumii. Tot ce adaugă la cele 30+ de procente ale PSD este binevenit. AUR se simte și el foarte bine. Stagnează numai coaliția ultimei speranțe care a devenit coaliția celei mai recente neputințe istorice de a face vreo reformă serioasă în țara lui dragnea.”, a postat in social media Prună, unul din cei mai controersați miniștrii din epoca Cioloș, 2015-216.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *