Ședință tensionată în Biroul Politic Național USR-PLUS. La Congres vor putea participa doar vaccinații

Politica nationala

Şedinţa de luni a Biroului Naţional al USR-PLUS a fost una extrem de tensionată după ce Dacian Cioloş a contestat o decizie luată anterior, ce prevedea ca la Congres să poată participa doar membrii de partid care s-au vaccinat, informează Digi24.

Co-preşedintele USR-PLUS a argumentat că printre membrii partidului există persoane care nu se pot vaccina împotriva COVID-19, cu condiţii de sănătate preexistente care au contradicţie pentru vaccin, drept urmare hotărârea care interzice participarea nevaccinaţilor ar trebui schimbată. Fostul premier a precizat că solicitarea respectivă vine de la membri de partid.

Cererea lui Cioloş a fost însă întâmpinată cu ostilitate de cei din USR, care i-au replicat că decizia a fost deja luată şi anunţată de Dan Barna în urmă cu câteva săptămâni.

„Nu putem să ne poziţionăm ca partid pro-vaccinare şi să facem Congres cu oameni nevaccinaţi”, au confirmat surse participante la şedinţă.

În cele din urmă, Dacian Cioloş şi cei din PLUS au cerut să se voteze în şedinţă pentru ca la Congres să participe şi persoanele nevaccinate, care să prezinte dovada unui test, totuşi solicitarea lui Cioloş nu a întrunit suficiente voturi pentru a fi adoptată. Astfel, a rămas stabilit că la Congres vor participa doar cei care fac dovada vaccinării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *