Emil Boc, despre tensiunile din coaliția de guvernare: „USR nu are experiența guvernării, ei au impresia că țara se conduce ca pe un ONG, în care fiecare își dă cu părerea și fiecare face ce vrea”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a comentat tensiunile din cadrul coaliției de guvernare și speră că aceasta nu se va rupe. Edilul a făcut apel la responsabilitate și la calm și speră că USR-PLUS nu se va asocia cu PSD pentru a vota o moțiune de cenzură pentru că în acest fel se vor descalifica ca și partid.

„În primul rând aș face apel la calm și responsabilitate la toată lumea. Într-o guvernare în democrație revocarea unor miniștri, remanierile guvernamentale fac parte din meniul zilei și nu sunt lucruri ieșite din comun. În toate democrațiile se întâmplă. Într-un guvern atunci când un ministru ignpră prioritățile programului de guvernare, ignoră prioritățile României, ignoră solicitările primului-ministru, acel ministru are trei alternative, fie să se conformeze programului de guvernare, fie să plece, fie să fie demis. În cazul de față premierul a trebuit să recurgă la demitere pentru că primele două nu au funcționat. Deși au trecut 8 luni de zile, secția specială pentru judecători nu a fost desființată.

Nu e vorba aici de banii pentru primarii unui partid sau altul, acest program nu se adresează primarilor din municipiu, nu vedem noi bani de aici, este pentru
mediul rural.

Nu cred că trebuie să oprim modernizarea unei țări pentru că în diverse locuri au fost abuzuri, ele trebuie taxate de lege și cine este vinpvat să plătească.

Eu cred în responsabilitate USR-ului, practic dacă vor vota alături de PSD se descalifică, se autodesființează, nu poți să votezi cu cei pe care i-ai criticat și te-ai votat ca și partid în primul rând în lupta anti-PSD, nu poți să vii peste noapte și să spui că ne facem frați de cruce, ar fi fraternism și amatorism.

Eu cred că nu se va ajunge acolo, sper că nu se va ajunge. Cei de la USR nu au experiența guvernării, ei au impresia că țară se conduce ca pe un ONG, în care fiecare își dă cu părerea și fiecare face ce vrea”, a declarat Boc, joi dimineata, la un post local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *