Marcel Ciolacu: „Dacă moţiunea USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota. Dacă nu va trece, PSD va depune propria moţiune / Vom participa la şedinţa Birourilor permanente reunite”

Politica nationala

Marcel Ciolacu a anunţat că PSD este dispus să voteze moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, în Parlament şi că va particopa şi la şedinţa Biroului Permanent reunit. De asemenea, dacă nu trece moţiunea deja depusă în Parament, liderul PSD i-a invitat pe colegii săi de la USR PLUS şi AUR să semneze moţiunea social-democraţilor.

„Dacă moţiunea USR-AUR va ajunge la vot în plen, atunci PSD o va vota. Dar nu să se întoarcă Barna în Guvern şi Ghinea să nenorocească PNRR. Vom merge până la capăt, alegeri anticipate. Prin urmare, alianţa USR – AUR trebuie să susţină acest demers. Dacă moţiunea alianţei USR -AUR nu ajunge în plen, suntem dispuşi să vorbim cu URS şi AUR, să convenim un text al moţiunii, să semneze moţiunea pentrua avea cele 234 de voturi şi în 10 minute o depunem. Guvernul Cîţu trebuie să plece. În acest moment pe circuitul parlamentar există o moţiune de cenzură, aşteptăm decizia Biroului Permanent reunit. Nu vă aşteptaţi, PSD va participa la această şedinţă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai declarat că îi invită pe cei de la USR PLUS şi AUR să semneze moţiunea PSD.

„În cazul în care nu trece moţiunea, îi invităm pe cei de la USR şi AUR să semneze moţiunea. Noi nu facem jocuri ca să revină domnul Barna la guvernare. Da, îşi retrag semnăturile pe moţiunea pe care au depus-o. Se poate. Este o moţiune depusă. E la BPR. Aşteptăm decizia BPR. Pe urmă, îi invităm pe cei de la USR şi de la AUR, dacă nu trece, să vină să semneze moţiunea PSD, fiindcă aşa am spus că o depunem când avem 234 de semnături. Nu din vorbe sau să nu şantajăm Guvernul României cu moţiunile opoziţiei. Dacă ajunge la plen, dar presupun că dorim această moţiune să cadă Guvernul Cîţu, nu să ajungă domnul Barna din nou la guvernare. Vom avea o discuţie politică serioasă, nu pe holuri, în ceea ce priveşte votul celui mai mare partid şi votul celui mai mare grup parlamentar din Legislativ”, a declarat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *