Gheorghiță: „Vaccinarea împotriva COVID la copiii sub 12 ani ar putea fi posibilă de la sfârșitul anului”

Sanatate

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva Covid spune că este posibil ca, până la sfârșitul acestui an, să apară recomandarea Agenției Europene a Medicamentului pentru administrarea serului Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

„În ceea ce privește indicația de administrare a vaccinului de la compania Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani, foarte probabil că datele, din ceea ce noi știm, vor fi depuse la FBA sfârșitul lunii octombrie”, spune Valeriu Gheorghiță.

Medicul militar precizează că, în momentul actual, la Agenția Europeană a Medicamentului nu s-au depus datele științifice pentru evaluare.

Ne așteptăm ca spre finalul acestui an, probabil sfârșit de noiembrie, să fie depuse și evaluate. Deci e posibil ca până la sfârșitul acestui an să avem o recomandate din partea Agenției Europene a Medicamentului în acest sens, dar recomandarea noastră medicală va fi către acele grupe de copii care sunt cu boli cronice, care sunt expuse unui risc spre a face forme grave de îmbolnăvire„, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *