Perspectivele de viitor ale Alianței pentru Patrie, dezbătute la Clujul Politic LIVE! Horia Nasra: „Este o mișcare care afectează bazinul electoral conservator al PSD”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Invitații moderatorului Tiberiu Fărcaș la emisiunea Clujul Politic LIVE! de miercuri dimineață, 13 octombrie, au dezbătut, printre altele, și perspectivele de viitor ale noii formațiuni politice Alianța pentru Patrie a foștilor lideri PSD, Liviu Dragnea și Codrin Ștefănescu.

Consultantul politiv Horia Nasra este de părere că această nouă formațiune politică este o mișcare care va afecta bazinul electoral conservator al PSD, dar va avea soarta altor partide născute de foști președinți ai social-democraților.

„Vă mărturisesc că am luat legătura (cu Liviu Dragnea n.r.) la câteva săptămâni după ce a ieșit din închisoare, am vorbit și cu  Codrin Ștefănescu să văd ce mai fac. Sincer să fiu nu cred că în această mișcare politică pe care au început-o. Cred că va avea soarta altor partide născute de foști președinte ai PSD-ului, este o mișcare care afectează bazinul electoral conservator al PSD și totodată mai cred că va fi o concurență interesantă pentru AUR, dar nu cred că va reuși să ia voturi din acea zonă.

Pentru că foarte mulți votanți AUR, paradoxal, din Diaspora, au fost foarte mari votanți anti-Dragnea la europarlamentarele din 2019. Și încă o chestie interesantă, să știți că mulți dintre cei din Diaspora care au votat USR pe mesaje anti-Dragnea la europarlamentarele din 2019, de exemplu șoferii de tir, au votat în 2020 AUR. Foarte interesant cum au trecut de la un partid progresist cu mesaj anti-Dragnea la un mesaj  conservator al AUR”, a declarat Horia Nasra, consultat politic și fost deputat PSD.

Nici profesorul universitar Ioan Hosu de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) din cadrul Universității Babeș-Bolyai nu le dă prea multe șanse celor de la Alianța pentru Patrie și este de părere că va capta atenția dinspre AUR, dar sunt prea multe voci și mesaje pe aceeași direcție care se vor dilua.

„Mișcarea Dragnea cu noua formațiune politică vine să capteze atenția dinspre AUR, sunt mai multe voci aici, mesajele se diluează, polifonie, s-ar putea să vedem un concert pe mai multe voci în aceeași direcție. Când vorbeam despre partidul domnului Ponta am spus foarte clar că nu trece pragul. Mă așteptam să treacă pragul partidul lui Traian Băsescu, dar vedeți că foștii lideri politici nu mai reușesc să capitalizeze, ei sunt motoare sau locomotive pentru scurt timp.

Iar votul care era inițial pentru USR și ulterior pentru AUR, e simplu, în 2019 AUR era o asociație mică, ei se individualizează destul de târziu și destul de abrupt. Bazinul acesta nu poate crește indefinit, el va rămâne bine conturat, dar oamenii aceștia de la AUR protestează mult împotriva vaccinării, dar nu i-am văzut niciodată să protesteze când s-au alocat sumele din PIB, nu i-am văzut atunci să protesteze, atunci nu s-au revoltat. Ei nu se revoltă pentru cultură, pentru mediu, se revoltă doar pentru non-teme, acesta e efectul educației. Libertatea fundamentală este educația, dreptul la educație și la cultură și la informare corectă, de acolo derivă celelalte drepturi, dreptul de a lucra, dreptul de a avea o viață sănătoasă. În primul și în primul rând vorbim
de educație, restul vin de la sine.

Liderii de la vârf uită că fără educație nu poți să conduci, iar cei de la AUR au un discurs instigator la ură fantastic. Eu comentez maniera cum se poartă în politică. Redescoperim grobianismul, pe lângă corupție și incompetență”, a declarat Hosu la Clujul Politic LIVE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *