Useriștii din Consiliul Local și-au prezentat rapoartele la un an de activitate. Majoritatea PNL-UDMR le-a blocat majoritatea proiectelor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Liderul de grup USR din Consiliul Local Cluj-Napoca, profesoară de limba engleză Alexandra Oană,  a anunțat pe un grup de facebook că în urmă cu un an useriștii au fost aleși în Consiliul Local dominat de majoritatea PNL-UDMR. USR reprezintă opoziția alături de alți doi consilieri din…PSD.

”În urmă cu un an, depuneam jurământul de consilier local împreună cu Adriana Cristian, Radu Boloveschi, Dinu Ionescu și, câteva luni mai târziu, Arpad Sebesi. USR PLUS trimitea atunci pentru prima dată 5 consilieri în administrația clujeană.
A fost un an complicat ce a inclus, inevitabil, o perioadă de acomodare, dar de-a lungul căruia am încercat să punem subiecte importante pe agenda publică, să transparentizăm felul în care funcționează administrația locală și să propunem soluții și proiecte concrete.
Supunem acum atenției voastre rapoartele noastre de activitate după primul an de mandat și ne-am bucura să auzim părerile voastre despre ce-am făcut în primul an în Consiliul Local.
Majoritatea PNL-UDMR le-a blocat proiectele propuse prin vot, pentru ca liberalii si udemeriștii au  alianta semnată din… 2004. USR Cluj s-a rezumat să nu protesteze,  alegând, surprinzător, să accepte și să încerce o utopică conlucrare cu majoritatea din CL,  deși aceasta este clar ostilă si de multe ori Boc sau Tarcea i-au ironizat la adresa celor cinci consilieri USR. Când USR a scos capul și s-a opus prin vot unor HCL ale majorității, liderii liberali s-au isterizat, pentru că nu erau obișnuiți decât cu susținere din partea USR Cluj. Cazul în care toți cei cinci consilieri locali USR Cluj au votat împotrivă l-a enervat tare pe primarul Boc, cel care decide totul în PNL Cluj și CL Cluj.
 
Vom reveni cu o analiză a rapoartelor celor cinci consilieri.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *