Cioloş, USR: Decizia premierului desemnat Nicolae Ciucă de a-şi depune mandatul, corectă / În ultimele ore vedem că intenţia unor lideri din PNL este de a se arunca în braţele PSD / Dacă opţiunea e PSD, USR trece în opoziţie

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Politica nationala Slider

Liderul USR Dacian Cioloş afirmă că decizia premierului desemnat Nicolae Ciucă de a-şi depune mandatul e o decizie corectă şşi a remarcat că în ultimele ore este vizibilă intenţia unor lideri din PNL de a se arunca în braţele PSD. El a arătat că refacerea coaliţiei este de preferat pentru că există deja un program de guvernare negociat, o structură a Executivului pe care s-au pus de acord, astfel că ar putea fi rapid operaţional un astfel de guvern. Dacă opţiunea e PSD, USR trece în opoziţie, a precizat Cioloş, scrie News.ro.

Dacă opţiunea e PSD, USR trece în opoziţie, a precizat Cioloş.

 
 

Preşedintele USR consideră că decizia premierului desemnat Nicolae Ciucă de a-şi depune mandatul, este o decizie corectă. 
 
 
”Este o sugestie pe care i-am făcut-o şi noi, în discuţiile pe care le-am avut şi mai ales când a fost clar că nu va obţine o majoritate, o susţinere în Parlament pentru acest guvern minoritar”, a spus Cioloş. 
 
Preşedintele USR a afirmat că PNL are de ales, în acest moment, între a reface coaliţia cu USR sau să se întoarcă la PSD, la ”hoţie din banii publici, pentru baronii locali, la felul în care a fost jecmănită Justiţia”. 
 
Dacian Cioloş a subliniat că a crezut luni, după depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă, premierul desemnat, că există ”o şansă pentru refacerea coaliţiei, de modernizare a României”. 
 
”Din păcate, însă, în ultimele ore, vedem că intenţia unor lideri din PNL – şi înţeleg că nu este încă o decizie luată în PNL, dar apare tot mai evidentă intenţia unor lideri din PNL  – este de a se arunca în braţele PSD şi reformarea unei frăţii a partidelor vechi”, a declarat Cioloş. 
 
El a transmis că speră ca PNL să se mai gândească bine, la ce duce acest drum. 
 
”Să avem în perioada imediat următoare o discuţie de clarificare, să vedem dacă e şi intenţia lor şi dacă această coaliţie este în continuare fezabilă. Altfel, urmează să se nască o alianţă toxică, al cărei scop va fi păstrarea privilegiilor şi piedici pentru dezvoltarea României”, a susţinut liderul USR.
”Dacă alegerea PNL va fi PSD, atunci USR va intra, evident, în Opoziţie, va rămâne singura forţă politică proeuropeană, cu adevărat liberală, modernizatoare pentru România şi care vrea o justiţie independentă”, a mai spus Cioloş, precizând că nu vede cum se vor face reforme într-un guvern cu PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *