Clujeanul Vasile Dâncu, în cărți pentru funcția de vicepremier în viitorul Guvern

Politica nationala Slider

Conducerea PSD are mai multe variante de împărțire a funcțiilor într-o guvernare alături de PNL.

În cazul în care preşedintele Klaus Iohannis îl va desemna premier pe Marcel Ciolacu, liderii PSD i-au propus lui Florin Cîţu să fie vicepremier şi ministru de Finanţe. „Să fim realişti, sunt slabe şanse ca Iohannis să pună premier PSD.  Noi ne aşteptăm ca preşedintele să insiste cu Ciucă”, susţine unul dintre vicepreşedinţii PSD potrivit news.ro
 
În cazul în care preşedintele îl va desemna premier pe Nicolae Ciucă, PSD vrea vicepremierul şi Ministerul de Finanţe. Favorit pentru această funcţie este senatorul clujean Vasile Dâncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD. De asemenea, Dâncu ar putea prelua şi Ministerul Culturii. La Ministerul de Finanţe, a fost discutat un singur nume în partid: viceguvernatorul BNR Leonard Badea. 
 
Dacă guvernul va fi condus de Nicolae Ciucă, preşedintele PSD Marcel Ciolacu va prelua şefia Camerei Deputaţilor, în timp ce Florin Cîţu va fi preşedintele Senatului, al doilea om în stat. Actualul preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, Sorin Grindeanu, este favorit pentru Ministerul Transporturilor.
 
Pe lângă Finanţe, Transporturi şi Cultură, PSD îşi doreşte ministerul Muncii, pentru Gabriela Firea, ministerul Sănătăţii, pentru Alexandru Rafila, şi ministerul Agriculturii, pentru Paul Stănescu
 
Întrebat, la Profit News, ce şanse sunt pentru un guvern PSD-PNL, vicepreşedintele liberal Pavel Popescu a răspuns: “Sunt 70% şanse pentru un guvern cu PSD şi 30% şanse pentru un guvern cu USR”.

O primă întâlnire PSD-PNL a avut loc joi, ambele părţi lăsând să se înţeleagă că sunt şanse mari pentru o colaborare la nivel guvernamental. După întâlnire, preşedintele PSD Marcel Ciolacu a ţinut să precizeze că nu au fost discuţii despre nume, ci despre reforme şi principii de guvernare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *