Horia Nasra: „Acest USL 2.0 va produce mari damage-uri pentru electoratele conservatoare ale celor două partide vechi”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Analistul politic Gabriel Horia Nasra a declarat marți dimineața, 9 noiembrie, în emisiunea Clujul Politic LIVE!, alături de consilierul local USR Adriana Cristian, că această nouă alianță formată dintre PSD și PNL este una conjucturală, fără un proiect politic stabilit, dar care va produce mari damage-uri pentru electoralele conservatoare ale celor două partide mari.

„Dacă în 2016 vechile partide nu au înțeles semnalul de alarmă cu intrarea USR în Parlament, în 2020 USR-ul nu numai că și-a consolidat poziția, dar și-a dublat scorul politic,
în 2020 a mai apărut o formațiune politică, AUR, și sunt niște semnale de alarmă pentru vechile partide politice mainstream că situația politică este mai volatilă ca niciodată.

Acest USL 2.0 va produce mai damage-uri pentru electoratele conservatoare ale celor două partide vechi, pentru că baza de susținători va fi dezamăgită, iar capacitatea de a aduce voturi noi, în special din zona privată și a electoratului tânăr este una plăpândă dacă nu spre zero.

Astăzi nu mai putem vorbi de un USL 2.0 pentru că USL-ul s-a format în 2011-2012 oarecum dintr-o ură față de regimul Traian Băsescu, dar a oferit și niște proiecte de țară față de ce propunea Băsescu și PDL. Alianța dintre PSD și PNL este una conjucturală, o alianță fără niciun fel de proiect politic clar stabilit, o alianță în spatele căruia nu stau calcule și înțelegeri politice pe termen lung, ci doar poate doar niște iluzii, iluzia de a folosi banii din PNRR, care din punctul meu de vedere sunt gloanțe oarbe din punct de vedere electoral.

Acești bani din PNRR nu se vor simți imediat în buzunarele românilor, iar dacă peneliștii și pesediștii consideră că acești bani le vor aduce puncte electorale se înșeală amarnic.

Cred că ieșirea USR-ului de la guvernare a fost o responsabilitate politică și chiar dacă poate nu au experiență, chiar dacă încă fac multe greșeli și din relaționarea cu presa, pun foarte mult accent pe rețelele sociale și prea puțin în comunicarea cu presa, cred că a fost un gest onest în relație cu foștii lor parteneri de la PNL, iar eu în următorii ani văd USR-ul explodând în opoziție, la fel cum paradoxat văd și AUR, pe progresiști și naționaliști. Au două teme mari și late, atât USR, cât și AUR, teme psihologice, de societate, sentimentale, chiar și teme economice, ceea ce astăzi lipsesc cu desăvârșire la PNL și PSD”, a declarat Nasra la Clujul Politic LIVE!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *