Kelemen Hunor: „Sper că pe 18 noiembrie vom avea Guvern votat în Parlament şi să mergem înainte pentru următorii trei ani”

Politica nationala

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi-a exprimat optimismul, marţi, după discuţiile cu PNL şi PSD pentru alcătuirea unui nou Guvern, că pe data de 18 noiembrie România va avea un Guvern votat în Parlament.

„Noi credem că în 17-18 noiembrie se poate da un vot. Prima dată, audieri în comisii pe 17, şi pe 18 vot în Parlament”, a precizat liderul UDMR.

De asemenea, Kelemen Hunor a afirmat că liderii PNL, PSD şi UDMR au stabilit echipele de negociere pentru fiecare capitol al Programului de guvernare.

“O echipă pentru a discuta cadrul de funcţionare a coaliţiei, acordul politic şi ne apucăm de discutat fiecare capitol. Eu sper că pe 18 vom avea Guvern votat în Parlament şi se poate merge înainte pentru următorii trei ani”, a adăugat preşedintele UDMR.

Întrebat cine va da premierul, Kelemen Hunor a spus următoarele:

“Acest lucru încă nu a fost stabilit. Rămâne în discuţie. În momentul în care reuşim să ne înţelegem pe program şi pe acordul politic se poate ajunge şi la funcţia de prim-ministru. Am început discuţiile pe ministere. Sunt convins că vom găsi o soluţie care va include atât principiile legate de cifre, de matematică, cât şi principiul politic”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *